Ana: Emocije? Srpkinja sam, mi smo zapaljivi

Izvor: B92, 31.Maj.2015, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana: Emocije? Srpkinja sam, mi smo 'zapaljivi'

Ana Ivanović izjavila je da je ponosna na način na koji je odigrala treći set u četvrtom kolu Rolan Garosa sa Jekaterinom Makarovom (7:5, 3:6, 6:1).

“Fizički se nisam osećala sveže, imali smo dug dan, dosta čekanja, a bilo je i napornih poena. Srećna sam što sam uspela da razmišljam samo o sledećem poenu. Najponosnija sam što sam uprkos tome uspela da zadržim taj nivo igre, čak i da podignem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je bilo najvažnije“ , rekla je Ivanovićeva.

Od našeg izveštača iz Pariza Saše Ozma

“Zadovoljna sam pobedom, nije bilo nimalo lako, pogotovo zato što su uslovi bili vrlo teški. Duvao je jak vetar i bilo je nezgodno u nekim momentima kontrolisati loptu i srećna sam što sam uspela da skupim snagu posle teškog drugog seta i da ponovo krenem jako. Možda je presudan bio i prvi gem kada sam napravila brejk. Ona je dominirala paralelom, pa sam u trećem setu pokušala da budem agresivnija i da je sprečim da gradi poene kako njoj odgovara“, dodala je srpska teniserka posle velike pobede.

Ana je prvi put u Parizu stigla do četvrtfinala još od 2008. godine kada je osvojila titulu.

“S jedne strane deluje kao da je to bio neki drugi život, a sada druge mi se čini da vreme leti. Čini mi se ipak kao da nije prošlo toliko godina. Neverovatno se osećam“.

Sledeća Anina protivnica biće Jelina Svitolina, koju je dobila u svih šest dosadašnjih međusobnih okršaja.

“Očekujem težak meć, ona je napredovala i dobro je igrala ove nedelje. Očigledno je da joj uslovi odgovaraju, ali za mene je najvažnije da se koncentrišem na svoju igru, kao što sam radila do sada. Danas je oporavak, sutra spremanje taktika, ali ubeđena sam da imam šansu“.

Na konstataciju novinara da je sada bila još emotivnija nego inače, Ana se nasmejala i rekla:

“Mislim da je to zato što sam Srpkinja. Svi Srbi su takvi, emotivni smo i ’zapaljivi’. Ali to je dobro. Mislim, svaki igrač je drugačiji, samo je pitanje kako će na tebe uticati tvoj karakter. Bilo je perioda kada su mi ljudi govorili: ’Moraš da budeš manje entuzijastična i manje emotivna na terenu’. Ali meni zapravo više energije uzima da se potrudim da ne budem takva nego da samo izbacim to iz sebe. Uzbudim se, to je deo moje ličnosti i volim to kod sebe“, zaključila je Ana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.