Koja vest je za vas važnija: smrt Ejmi Vajnhaus ili masakr u Norveškoj?

Izvor: Blic, 25.Jul.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koja vest je za vas važnija: smrt Ejmi Vajnhaus ili masakr u Norveškoj?

Koja vest je veća, važnija: smrt Ejmi Vajnhaus, ili masakr u Norveškoj?

Tu temu u svom blogu na sajtu britanskog "Gardijana" dotiče profesor novinarstva Roj Grinslejd, analizirajući sajtove najvećih britanskih medija.

"Za ozbiljniju štampu, Norveška priča ima širi značaj, iako je smrt Ejmi Vajnhaus novija vest. Ali verujem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se urednici ne bi kajali ni kada bi napravili obrnut izbor. Ejmi Vajnhaus je bila poznato ime i čitaoci su sada mogli da se identifikuju sa dramatičnošću njene smrti", piše Grinslejd.

Sa sličnom dilemom smo se suočili i mi na "Blicovom" sajtu. Pravili smo hijerarhiju naslova zasnovanu na dinamici informacija i vlastitoj uredničkoj proceni. Trenutno, glavni naslov na "Blicu" je "Srpski lekar spasavao decu u Norveškoj", jer smatramo da je to društveno važnija priča od toga da su "Ejmi i prijatelji popili devet flaša viskija pre nastupa u Beogradu", iako se taj naslov mnogo bolje čita od "norveškog". Duplo bolje, zapravo, da vam otkrijemo tajnu.

Šta vi mislite o tome?

Anketa

Koja vest je za vas važnija, veća - smrt Ejmi Vajnhaus ili masakr u Norveškoj?

Smrt Ejmi Vajnhaus. Ipak je poslednji koncert održala kod nas, u Beogradu.

Masakr dece u Norveškoj, jer ima širi društveni značaj.

Ima još važnijih vesti na koje se ne obraća pažnja. Na primer, u Libiji je do sada poginulo više od 1.000 ljudi!

Ne mogu da se odlučim

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

Anketa

Iskreno, koje vesti prvo pročitate na "Blicovom" sajtu: o smrti Ejmi Vajnhaus, ili o masakru u Norveškoj?

O smrti Ejmi Vajnhaus.

O masakru dece u Norveškoj.

Zanimaju me neke treće teme.

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

Povezane vesti: Čeka se dozvola roditelja za izdavanje Ejminog trećeg albuma Ejmi je igrala ruski rulet sa svojim životom Bivši muž Ejmi Vajnhaus misli da je kriv za njenu smrt Ejmi i prijatelji popili devet flaša viskija pre nastupa u Beogradu Monstrum iz Osla koristio razorne dum-dum metke

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.