Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 02:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa Bocan-Harčenkom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, kome je lično predao čestitku za predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina povodom Dana branilaca Otadžbine.

Ambasador Bocan-Harčenko uručio je predsedniku Vučiću pismo zahvalnosti predsednika Vlade Ruske Federacije Mihaila Mišustina, u kojem se između ostalog kaže:

"Želeo bih da Vam lično zahvalim na čestitki povodom mog imenovanja za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednika Vlade Ruske Federacije.

Rusiju i Srbiju vezuju prijateljski i partnerski odnosi. Nastavlja se realizacija velikih projekata u energetici, industriji i infrastrukturi. Jačaju veze između poslovnih i društvenih struktura.

Vlada Ruske Federacije će nastaviti zajednički rad usmeren ka razvoju čitavog kompleksa rusko-srpske saradnje. Ubeđen sam da to potpuno odgovara dugoročnim interesima dveju zemalja.

Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, dobro zdravlje i uspehe na Vašoj odgovornoj funkciji", navodi se u pismu zahvalnosti premijera Mišustina.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko razgovarali su o aktuelnim temama i situaciji u regionu, posebno o situaciji na Kosovu i Metohiji. Ovom prilikom sagovornici su razmotrili i program predstojećih poseta – dolazak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u Beograd i prisustvo predsednika Vučića u Moskvi, na manifestaciji povodom obeležavanja 75-ogodišnjice Dana pobede u Drugom svetskom ratu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas sa ambasadorom Rusije

Izvor: Blic, 24.Feb.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.