Vučić s Bocan-Harčenkom o Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021, 12:43

Vučić s Bocan-Harčenkom o Kosovu i Metohiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom ponovo zahvalio na podršci zvanične Moskve po pitanju Kosova i Metohije i teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, ambasador Bocan-Harčenko je rekao da Moskva sa velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zabrinutošću prati situaciju na severu Kosova i Metohije i ukazao da odgovornost za nastalu krizu leži na privremenim institucijama u Prištini, koje krše i ne ispunjavaju sporazume koji su ranije potpisani.

On je ocenio i da srpska strana deluje sa najvećom odgovornošću, dok Priština ne pokazuje nijedan znak da je za traženje kompromisnog rešenja.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o zajedničkim srpsko-ruskim projektima u sklopu priprema za novo zasedanje Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i posetu potpredsednika ruske vlade Jurija Borisova.

Predsednik Vučić je ovom prilikom rekao da se nada da će u narednim mesecima ponovo imati čast da razgovara s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, dodaje se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bocan Harčenko: Moskva zabrinuta, odgovornost za krizu na Kosovu leži u Prištini

Izvor: N1 televizija, 29.Sep.2021

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan Harčenka i zahvalio na podršci zvanične Moskve po pitanju Kosova i Metohije, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

Nastavak na N1 televizija...

MOSKVA POMNO PRATI SITUACIJU NA KOSOVU, RUSIJA JE UZ NAS: Vučić zahvalio Putinu na podršci

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021

Ambasador Bocan-Harčenko je i ovom prilikom rekao da Moskva sa velikom zabrinutošću prati situaciju na severu Kosova i Metohije..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zahvalio na podršci zvanične Moskve po pitanju Kosova i Metohije.....On...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.