Vučić: Dogovor iz Minska dobra vest za sve

Izvor: RTS, 13.Feb.2015, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Dogovor iz Minska dobra vest za sve

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom čestitao zvaničnicima i narodu Rusije na uspešnom ishodu pregovora održanih u Minsku.
"Sa velikom pažnjom pratili smo tok pregovora i najiskrenije pozdravljamo postignuti dogovor. Za sve nas to je dobra i velika vest", naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je srpski premijer, prenosi Tanjug.

Na sastanku je obostrano konstatovan značaj uloge OEBS-a, a samim tim i Srbije, s obzirom na njeno predsedavanje toj međunarodnoj organizaciji.
Sporazum o okončanju sukoba na istoku Ukrajine postignut je juče u Minsku posle maratonskih pregovora lidera Rusije, Ukrajine, Nemačke i Francuske, a prema njemu, prekid vatre treba da stupi na snagu 15. februara.
Ukazujući na značaj unapređenja privredne saradnje dveju zemalja, ruski ambasador obavestio je premijera Srbije o značajnim poslovnim forumima koji će biti održani u Rusiji tokom ove godine, i naglasio da postoji velika zainteresovanost ruske strane za učešće srpskih zvaničnika i privrednika na ovim skupovima.
Tim povodom, premijer Vučić izrazio je uverenje da će se Srbija na adekvatan način predstaviti ruskom i svetskom tržištu.
Na sastanku je bilo reči i o jačanju saradnje Srbije i Rusije u oblasti poljoprivrede, automobilske i hemijske industrije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.
Ambasador Čepurin uručio je premijeru Vučiću čestitku premijera Ruske Federacije Dmitirija Medvedeva povodom Dana državnosti Republike Srbije.
Čepurin je najavio Vučiću da će uskoro dobiti zvanični poziv ruskog premijera da poseti Moskvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić čestitao Čepurinu na dogovoru u Minsku

Izvor: Blic, 13.Feb.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom i tom prilikom čestitao zvaničnicima i narodu Rusije na uspešnom ishodu pregovora održanih u Minsku..."Sa velikom pažnjom pratili smo tok pregovora i najiskrenije pozdravljamo postignut dogovor. Za sve...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.