U Beogradu obeležen Dan branilaca otadžbine

Izvor: RTS, 23.Feb.2020, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu obeležen Dan branilaca otadžbine

Povodom Dana branilaca otadžbine, nacionalnog praznika Rusije, ambasadori Rusije, Belorusije, Kazahstana kao i predstavnici Srbije i Azerbejdžana položili su vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda, Spomenik crvenoarmejcu kao i na Spomen-kosturnicu ruskih vojnika, stradalih u Prvom svetskom ratu.
Ambasador Rusije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bocan-Harčenko rekao je da taj veliki praznik Dan branilaca otadžbine, dobija poseban značaj ove godine kada se obeležava veliki jubilej 75. godina pobede u Drugom svetskom ratu.

"Ovo je veliki praznik u Rusiji, praznik patriotizma ponosa sa otadžbinom Rusijom a pre svega ponosa na našu vojsku i vojnike. Vojsku koja je sada najmodernije opremljena i spremna za sve izazove današnjice", rekao je ambasador Rusije.
Bocan Harčeko je dodao da Rusija obeležava ovaj dan i u Srbiji, odmah nakon posete ministra odbrane Sergeja Šojgua Srbiji, koja doprinos razvoju saradnje Beograda i Moskve na vojnom i vojnotehničkom planu.
"Vence smo danas položili u znak sećanja i pamćenje na branioce i srpske i ruske u Prvom i Drugom svetskom ratu, praznik je još jedna spona duhovinih kuiltnih i bratskih veza između Srbije i Rusije", rekao je Bocan-Harčenko.
Ceremoniji polaganja venaca prisustvovali su ambasadori Belorusije i Kazahstana Valerij Briljov i Gabit Sizdikbekov, predstavnici ambasade Azerbjedžana, Vosjke Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Grada Beograda – Andreja Mladenović.
Vučić je tim povodom juče Putinu čestitao praznik.
"Čestitam Vam Dan branilaca otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom", rakao je Vučić i istakao da mu je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Ovaj praznik je još jedna spona bratskih, duhovnih i kulturnih veza Rusije i Srbije": Položeni venci povodom Dana zaštitinka otadžbine

Izvor: Blic, 23.Feb.2020

Povodom "Dana zaštitnika otadžbine" – nacionalnog praznika Ruske federacije, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je danas vence na Groblju oslobodiocima Beograda 1944. godine, Spomenik Crvenoarmejcu i Spomenik Ruske slave na Novom groblju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.