Ruski ambasador u UN: To je najhitnije pitanje

Izvor: B92, 20.Okt.2020, 07:59

Ruski ambasador u UN: To je najhitnije pitanje

Njujork -- Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija raspravljao je u ponedeljak o potrebi da se obezbedi poštovanje prekida vatre u Nagorno-Karabahu.

Ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je ocenio da je to najhitnije pitanje jer se primirje dogovoreno u subotu krši.

Nebenzja, koji predsedava Savatom bezbednosti u oktobru rekao je da su članice tog tela na sednici bile u velikoj meri usaglašene oko tog pitanja, prenosi Tass.

Objasnio je i da bi za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slanje misije UN u taj region bio potreban poseban mandat Saveta bezbednosti. "To nije laka niti hitna stvar", rekao je Nebenzja.

On nije isključio mogućnost da proces potvrde primirja u oblasti Nagorno-Karabaha na sebe preuzme OEBS.

"Ko će biti tamo i u kom mandatu, ko će zapravno nadgledati primirje i dalje je pitanje o kojem ćemo diskutovati", rekao je ruski diplomata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.