Rusija zahteva isragu uz učešće srpskih organa u punom kapacitetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2018, 04:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zahteva isragu uz učešće srpskih organa u punom kapacitetu

Rusija odlučno osuđuje "teroristički akt" ubistva Olivera Ivanovića i zahteva adekvatnu istragu uz učešće predstavnika nadležnih srpskih organa u punom kapacitetu, kao i međunarodnih organizacija, u skladu sa Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija, rekao je danas ruski ambasador Aleksandar Čepurin u razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Čepurin je istakao i da poseta Vučića Kosovu i Metohiji predstavlja hrabar čin, saopštila je Služba za saradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa medijima predsednika.

Ambasador je izrazio saučešće povodom ubistva Olivera Ivanovića i naglasio da Rusija odlučno osuđuje taj teroristički akt.

Ruski ambasador je istakao da je sada na Kosovu i Metohiji još vidljivije neispunjavanje odredbi Briselskog sporazuma o Zajednici srpskih opština od strane Prištine, kao i problem sa funkcionisanjem Suda za zločine OVK.

Predsednik Vučić je rekao da smatra da je ta poseta bila veoma značajna za ujedinjenje srpskog naroda i položaj Srba na Kosovu i Metohiji. On je naglasio i da je tom prilikom osetio njihovu potrebu da podele svoje probleme i da će uložiti mnogo truda da im se pomogne i olakša život.

Ambasador Čepurin je preneo poruke zahvalnosti ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i savetnika predsednika Vladimira Putina Jurija Ušakova za doprinos predsednika Vučića razvoju srpsko-ruskih odnosa, kao i njihovu opredeljenost za nastavak dijaloga dveju zemalja po svim pitanjima.

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin su se saglasili da su predstojeća poseta ministra Lavrova Beogradu i obeležavanje 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja prilika da se još jednom istakne značaj saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Rusije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas sa Čepurinom

Izvor: Blic, 22.Jan.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom...Sastanak će se održati u 10.00, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, najavila je pres služba Predsednika.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.