Rusija veruje da će se vremenom vratiti Severnom toku 2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2022, 09:19

Rusija veruje da će se vremenom vratiti "Severnom toku 2"

Projektu "Severni tok 2" ćemo se vremenom vratiti, a cevovod je napravljen i napunjen tehničkim gasom, izjavio je ambasador Rusije u Nemačkoj Sergej Nečajev.

Projekat je spreman i može u svakom trenutku da bude pušten, dodao je on.

Ipak, istakao je diplomata, "postoji političko naređenje da se ne koristi za gas iz Rusije", preneo je Sputnjik.

"Gde to vodi? Mislim da će to dovesti do dodatnog povećanja cena goriva i osnovnih proizvoda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uključujući hranu . Nadam se da će doći vreme i mi ćemo se vratiti tom projektu", dodao je Nečajev.

On je podsetio da su za realizaciju ovog projekta potrošena velika sredstva, uključujući i ona međunarodnih konzorcijuma.

Izgradnja gasovoda "Severni tok 2" je u potpunosti završena 10. septembra 2021. godine.

Sputnjik je podsetio da je Nemačka, nakon što je Rusija priznala suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike, zaustavila sertifikaciju gasovoda "Severni tok 2", a ministarka inostranih poslova Nemačke Analena Berbok je ranije izjavila da je projekat faktički zamrznut.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Cena goriva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ruski ambasador: Još ćemo se mi vratiti Sjevernom toku 2

Izvor: Capital.ba, 15.Maj.2022

BERLIN – Projektu “Sjeverni tok 2” ćemo se vremenom vratiti, a cjevovod je napravljen i napunjen tehničkim gasom, izjavio je ambasador Rusije u njemačkoj Sergej Nečajev. Foto: Tanjug/AP Projekat je spreman i može u svakom trenutku da bude pušten, dodao je on. Ipak, istakao je diplomata, “postoji...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.