Rusija umešana u nerede u Beogradu? Ruski ambasador odgovorio FOTO

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 12:20

Rusija umešana u nerede u Beogradu? Ruski ambasador odgovorio FOTO

Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčeno odbacio je danas navode o "ruskom tragu" u organizaciji nereda u Srbiji.

Bocan-Harčenko se oglasio na svom nalogu na Tviteru podsećajući da isticanje neosnovanih optužbi od strane pojedinaca na račun Rusije nije retkost.

"Iako isticanje od strane CEAS-a apsurdnih, neosnovanih optužbi na račun Rusije nije retkost, začuđuje to koliko izopačena može da bude percepcija realnosti kod „stručnjaka“ koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su pronašli „ruski trag“ u organizaciji nereda u Srbiji", napisao je on na svom nalogu na Tviteru.

"Veoma je žalosno kada kao podstrekač propagande "euske pretnje" i širenja primitivnih rusofobskih klišea nastupa, odbacivši sve standarde profesionalizma i objektivnosti, organizacija koja pretenduje na ulogu "centra za studije", naveo je ruski diplomata.

On je dodao da je "pogotovo tužno da su izmišljotine lakomisleno podržane od strane niza medija zemlje...".
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bocan Harčenko: Izmišljotine o "ruskom tragu" u organizaciji protesta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jul.2020

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko negirao je danas navode o "ruskom tragu" u organizaciji protesta u Beogradu i istakao da je "veoma žalosno" da ih širi organizacija koja "pretenduje na ulogu centra za studije"..."Iako isticanje od strane CEAS apsurdnih, neosnovanih optužbi na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.