Rumunija: Pomoćnik ruskog vojnog atašea persona non grata; Zaharova: Ambasador upoznat sa reciprocitetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 12:43

Rumunija: Pomoćnik ruskog vojnog atašea persona non grata; Zaharova: Ambasador upoznat sa reciprocitetom

Rumunske vlasti proglasile su pomoćnika vojnog atašea ambasade Rusije u Bukureštu Alekseja Grišajeva za personu non grata, saopštilo je danas ministarstvo spoljnih poslova Rumunije.

U saopštenju je navedeno da aktivnosti i postupci tog ruskog diplomate nisu bili u skladu sa Bečkom konvencijom o diplomatskim odnosima, prenose ruske agencije.

Rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova takođe je navelo da je ruski ambasador u Bukureštu Valerij Kuzmin pozvan u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ministarstvo, gde je obavešten o ovoj odluci rumunskih vlasti.

Zaharova: Rumunski ambasador je upoznat sa reciprocitetom

Rumunski ambasador u Moskvi Kristijan Istrate dobro je upoznat sa postupkom reciprocitetnih mera kao odgovor na odgovarajuće korake u odnosu na Rusiju, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarisući odluku Bukurešta da proglasi zamenika vojnog atašea u ambasadi Rusije u Rumuniji za personu non grata.

"Rumunski ambasador u Rusiji dobro je upoznat sa postupkom reciprocitetnih mera", rekla je ona za Tas s.

Rumunske vlasti su danas proglasile zamenika vojnog atašea u ruskoj ambasadi u Bukureštu personom non grata.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Persona non grata ima 24 sata

Izvor: B92, 26.Apr.2021

Rusija je, kao odgovor na proterivanje ruskih diplomata iz Italije, proglasila pomoćnika italijanskog vojnog atašea za personu non grata...Informaciju je danas saopštilo rusko Ministarstvo spoljnih poslova...Pomoćniku italijanskog atašea naloženo je da napusti Rusiju u roku od 24 sata...U saopštenju...

Nastavak na B92...

ZAHAROVA POSLALA UPOZORENJE: Rusija nikad ne ostaje dužna, Bukurešt dobro zna šta su mere reciprociteta

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021

Rumunske vlasti su danas proglasile zamenika vojnog atašea u ruskoj ambasadi u Bukureštu personom non grata..Rumunski ambasador u Moskvi Kristijan Istrate dobro je upoznat sa postupkom reciprocitetnih mera kao odgovor na odgovarajuće korake u odnosu na Rusiju, izjavila je danas portparolka ruskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.