Peskov: Krim je deo Rusije i Moskva nikad neće promeniti stav o tome ni pod kojim uslovima

Izvor: Vostok.rs, 09.Apr.2020, 10:43

Peskov: Krim je deo Rusije i Moskva nikad neće promeniti stav o tome ni pod kojim uslovima

Krim je deo Rusije i Moskva nikad neće promeniti stav po pitanju rešavanja „ukrajinskog pitanja“ i pripadnosti poluostrva ni pod kojim uslovima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Komentarišući izjavu bivših američkih ambasadora iz Kijeva, koji su izjavili da situacija sa virusom koronom i padom cena nafte može naterati Moskvu da promeni stav i vrati Krim Ukrajini, Peskov je odgovorio da će stav Moskve ostati nepromenjen. „Takva tačka gledišta je nerealna, a umnogome čak i apsurdna. Što se tiče Krima, tu ne postoji ni ’ako‘ ni ’kada‘ – Krim je deo Rusije sa svim pratećim posledicama“, naglasio je Peskov. Govoreći o Donbasu, Peskov je naveo da „Rusija nema šta da napušta tu teritoriju budući da tamo nikad nije ni bila“. Ranije su tri bivša američka ambasadora u Kijevu – Stiven Pfajfer, Džon Herbst i Vilijam Tejlor predložili da se iskoristi pandemija virusa korone za pritisak na Rusiju kako bi vratila Krim Ukrajini. Po njihovim rečima, američki predsednik Donald Tramp, u saradnji sa liderima Nemačke, Francuske i Ukrajine, treba, navodno, da predloži Moskvi da prekine konflikt u Ukrajini u zamenu za ukidanje sankcija.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.