Odnosi SAD i Rusije na najnižem nivou; ambasadori se vraćaju kada to bude imalo svrhu

Izvor: B92, 20.Apr.2021, 14:12

"Odnosi SAD i Rusije na najnižem nivou; ambasadori se vraćaju kada to bude imalo svrhu"

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov i američki ambasador u Rusiji Džon Salivan vratiće se svojim dužnostima nakon konsultacija.

Oni će se na svoje pozicije vratiti i i kada to bude bilo korisno za razvoj rusko-američkih odnosa, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Obično se ambasadori vraćaju nakon konsultacija u svojim prestonicama nakon procene svrsishodnosti njihovog daljeg rada, a vidimo da su trenutni odnosi SAD i Rusije na najnižem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivou", rekao je Peskov, prenosi TAS.

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina poručio je i da američke neprijateljske mere koje su preduzete protiv njegove zemlje imaju određene posledice, a deo toga su ruske mere prema SAD, kao odgovor.

Peskov je naglasio da između dve zemlje postoje određeni diplomatski kontakti, kao što su jučerašnji razgovori sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa i američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džejka Salivena, na kojima se razgovara o aktuelnoj situaciji i da, ako se posle toga to bude smatralo korisnim, ambasadori će se verovatno vratiti i nastaviti da obavljaju svoje dužnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.