Nebenzja: Teroristi u Idlibu i članovi organizacije „Beli šlemovi“ planiraju nove provokacije

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2019, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nebenzja: Teroristi u Idlibu i članovi organizacije „Beli šlemovi“ planiraju nove provokacije

Teroristi u sirijskoj provinciji Idlib i članovi organizacije „Beli šlemovi“ planiraju nove provokacije s primenom hemijskih supstanci, saopštio je ruski ambasador pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja na sednici Saveta bezbednosti UN.
„Ozbiljnu zabrinutost izazivaju nove informacije o tome da teroristi Hajat Tahrir el Šama (novi naziv Nusra fronta), uz pomoć čuvenih ’Belih šlemova‘, pripremaju nove inscenacije uz primenu otrovnih supstanci“, rekao je Nebenzja. On je dodao da se „situacija u tom delu Sirije razvija u opasnom pravcu“. „Pod kontrolom terorističke organizacije Hajat Tahrir el Šam nalazi se praktično 90 odsto provincije Idlib“, objasnio je diplomata.  Nebenzja je naveo da „teroristi ne prestaju da provociraju vladine vojne snage, te da je od početka godine zabeleženo 460 takvih incidenata, u kojima je 30 ljudi poginulo, a 100 ranjeno“.  Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.