Melik-Bagdasarov: Venecuela spremna da pruži pomoć Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2022, 05:33

Melik-Bagdasarov: Venecuela spremna da pruži pomoć Rusiji

Venecuela je spremna da pruži vojno-tehničku pomoć Rusiji u slučaju pogoršanja rusko-američkih odnosa, izjavio je u subotu ruski ambasador u Karakasu Sergej Melik-Bagdasarov na Jutjub kanalu Soloviev.Live.

"Apsolutno", odgovorio je on na pitanje da li bi Karakas bio sposoban da pruži vojnu i tehničku pomoć Moskvi ako se rusko-američki odnosi naglo zaoštre, preneo je TASS.

"Od prvih minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << histerije, koju su izazvale reči zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Aleksejeviča Rjabkova (o potencijalnom razmeštanju ruske vojne infrastrukture u Venecuelu ili na Kubu), na Zapadu i u Sjedinjenim Državama, primao sam pozive od venecuelanskih političara i članova vlade. Imao sam sastanke sa njima i oni su obećali nedvosmislenu i uopšte, bez oklevanja podršku, pošto su prošli kroz to i prolaze kroz to zajedno sa nama", rekao je Melik-Bagdasarov.

On je podsetio da je vojna i tehnička saradnja sa Venecuelom počela 2001. godine potpisivanjem odgovarajućeg sporazuma.

"Naši specijalisti, koji popravljaju i održavaju vojnu opremu, nastavljaju sa svojim poslom ovde. Snažno jačamo odbrambene kapacitete Venecuele", rekao je Melik-Bagdasarov.

On je naglasio da oblici efikasne pomoći Karakasa mogu biti različiti.

"Venecuela ima prilično razvijenu infrastrukturu luka. Ima luke sa dubokom vodom i civilne luke. Postoji širok spektar baza venecuelanske mornarice", zaključio je ruski ambasador u Venecueli.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Moskva i Karakas bi mogli da pojačaju vojnu saradnju u slučaju pojačanog pritiska SAD

Izvor: Vostok.rs, 23.Jan.2022

Raspoređivanje ruskih vojnih baza u Venecueli je nemoguće, jer je to zabranjeno ustavom zemlje, izjavio je ruski ambasador u Venecueli Sergej Melik-Bagdasarov za "Solovjev uživo". Diplomata je ovo pitanje nazvao "očiglednim", napominjući da je za to "dovoljno pogledati" osnovni zakon Venecuele. Istovremeno,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.