Mali sa ambasadorom Rusije o Turskom toku

Izvor: RTS, 20.Avg.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa ambasadorom Rusije o "Turskom toku"

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, sa kojim je razgovarao o nastavku uspešne saradnje dve zemlje.
Siniša Mali je poželeo dobrodošlicu ruskom ambasadoru, koji je nedavno započeo svoj diplomatski mandat u Republici Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Mali je upoznao ambasadora sa reformama koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sprovedene i istakao njihov značaj za unapređenje ekonomije Srbije.
Naveo je da je naša zemlja sada sigurna i predvidiva i ponovio da su direktne strane investicije u prvoj polovini godine za trećinu veće u odnosu na isti period prošle godine.
Dvojica sagovornika razgovarala su i o Investicionom planu, kao i o velikim projektima koji su u toku, a u kojima učestvuju kompanije iz Rusije, poput izgradnje železnice koja će povezati Beograd i Budimpeštu, što je, kako su zaključili, od izuzetnog značaja za privredni, ekonomski i društveni razvoj.
Tema razgovora bila je i gradnja trase gasovoda u okviru "Turskog toka" kroz Srbiju. Oni su istakli da svi radovi teku po planu, te da će uspešna saradnja na obostranu korist biti nastavljena.
Ambasador Bocan-Harčenko je pozdravio uspešne ekonomske rezultate Srbije i istakao da je naša zemlja značajan činilac regionalne stabilnosti.
Ministar Mali je svom gostu, u znak zahvalnosti uručio repliku carskog dinara Stefana Dušana i podsetio da je taj novac korišćen kao platežno sredstvo i van teritorija srpske države, prvenstveno zbog ustaljene težine i kvaliteta srebra.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siniša Mali razgovarao sa ruskim ambasadorom o nastavku uspešne saradnje

Izvor: B92, 20.Avg.2019

Beograd -- Ministar Siniša Mali sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i sa njim razgovarao o nastavku uspešne saradnje između dve zemlje...Ministar je poželeo dobrodošlicu ruskom ambasadoru, koji je nedavno započeo svoj diplomatski mandat u Republici Srbiji...On...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.