Lazanski: Ruski helikopteri u Moskvi nadletali ambasadu u znak zahvalnosti Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 10:13

Lazanski: Ruski helikopteri u Moskvi nadletali ambasadu u znak zahvalnosti Srbiji

Dve grupe borbenih helikoptera u povratku vazdušnog dela ešalona, u niskom letu, u počasnom stroju nadletali su srpsku ambasadu tokom jučerašnjeg obeležavanja Dana pobede u Moskvi, izjavio je ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslav Lazanski.

Naglašavajući da takav potez vidi kao veliko priznanje Srbiji i njenoj ulozi u antifašističkoj borbi tokom Drugog svetskog rata, Lazanski je za TV Prva rekao da su se od ljudi koji su duže u ambasadi mogli čuti komentari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je to prvi put da se tako nešto dešava, odnosno da to nije bio uobičajeno.

Naveo je takođe da je Besmrtni puk u Rusiji bio predstavljen onlajn, da nije bilo kopnenog dela parade i da je u 48 gradova širom Ruske Federacije nadletalo 366 aviona, 219 helikoptera, a od toga 75 aviona u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lazanski o ruskoj počasti Srbiji: Ešalon helikoptera nadletao našu ambasadu u Moskvi povodom Dana pobede

Izvor: Večernje novosti, 10.Maj.2020

Dve grupe borbenih helikoptera u povratku vazdušnog dela ešalona, u niskom letu, u počasnom stroju nadletali su srpsku ambasadu tokom jučerašnjeg obeležavanja Dana pobede u Moskvi Dve grupe borbenih helikoptera u povratku vazdušnog dela ešalona, u niskom letu, u počasnom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.