Gvaido vrbovan pa poslat u Srbiju na obuku?

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2019, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvaido vrbovan pa poslat u Srbiju na obuku?

RIA Novosti prenose optužbe ambasadora Venecuele u Rusiji Karlosa Rafaela Farijada na račun samoproglašenog predsednika Ambasador Venecuele u Rusiji Karlos Rafael Farija Tortosa optužuje samoproglašenog predsednika Venecuele Huana Gvaida da je vrbovan od strane SAD pre 10 godina i da je čak svojevremeno bio poslat u Srbiju da se "obučava", prenose ruski mediji.Pročitajte još: MADURO POSLAO PORUKU AMERIČKOM NARODU: Zaustavite Trampa da pokrene rat, to će biti mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << gori Vijetnam nego što možete da zamislite! (VIDEO)On je u obraćanju radnoj grupi pri gornjem domu ruskog parlamenta - Saveta federacije - rekao:"Prema našim podacima, on je vrbovan pre deset godina. On je kao marioneta, iza njega stoje i govore SAD", kaže ambasador, prenosi Tas s.RIA Novosti prenosi njegove reči da je Gvaido bio svojevremen "na obuci" u Srbiji, ali ne precizira o kakvoj "obuci" je reč.Pročitajte još: Grafiti "Čaves zauvek, Maduro predsednik" u Novom Sadu"Prema našim podacima, poslali su ga u Srbiju da se obučava, sigurno znate za to. I tada je sve počelo", rekao je Tortosa.Tortosa kaže da, međutim, Gvaido ni sada nije dorastao zadatku koji su mu postavile SAD.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

"Gvaida su trenirali bivši članovi 'Otpora'"

Izvor: B92, 12.Feb.2019

Posle razgovora sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom, Huan Gvaido se proglasio predsednikom Venecuele...To su preneli američki mediji, a ruski navode da je samoproglašeni lider pre desetak godina regurutovan od Vašingtona i da nije ništa više od američke marionete...Tu informaciju je preneo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.