Čepurinov oproštajni govor i poruka za Srbiju VIDEO

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurinov oproštajni govor i poruka za Srbiju VIDEO

Beograd -- Srbija može da računa na čvrstu podršku Rusije, razumevanje i zaštitu, ako bude potrebno, rekao je ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Čepurin je to izjavio u govoru na prijemu povodom državnog praznika Dana Rusije i za oproštaj povodom završetka diplomatskog mandata.

"Nije mnogo zemalja u svetu koje bi, kao Rusija i Srbija, tokom vekova podržavale i razumevale jedna drugu, koje su i danas posvećene unapređenju i širenju bilateralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veza. Uveren sam da će naša saradnja postati još bogatija i dinamičnija", rekao je Čepurin, a preneo Sputnjik.

Dvanaesti jun je dan kada svi Rusi dele najsvetlija, najdublja osećanja: aktivnu ljubav prema otadžbini, ponos, odgovornost za sadašnjost i budućnost Rusije. O tome je danas govorio u svojoj čestitki predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin, podsetio je ambasador Čepurin.

"Cenimo svoju istoriju, svoje tradicije. Verujemo u srećnu budućnost naše zemlje. Činićemo sve radi toga. Za mene je ovaj prijem poseban. Završavajući svoj boravak u Beogradu, toplo mislim na mnoge srpske prijatelje i drugove, sa kojima sam imao sreće da se družim po službenoj dužnosti, ali i u svakodnevnom životu. Biti u Srbiji sedam godina na funkciji ruskog ambasadora je odgovoran, plemenit i zahvalan posao. A i poučan", rekao je on dodajući da je svoju ljubav prema Srbiji pretočio u knjizi eseja o Srbiji i Srbima, koja će biti objavljena u Beogradu i u Moskvi odmah po završetku njegove misije. Predsednik Srbije je zahvalio Čepurinu na doprinosu tome da odnosi naših dveju zemalja budu otvoreni i iskreni.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.