Čepurin o Kosmetu: Brisel je nesposoban

Izvor: B92, 27.Mar.2018, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin o Kosmetu: Brisel je nesposoban

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin je istakao svoja tri stava o dešavanjima na Kosovu, koja je nazvao "najezdom u Kosovskoj Mitrovici".

"Tri utiska o jučerašnjoj najezdi u Kosovskoj Mitrovici: 1.užasna crna uniforma, bahatost, pretnja oružjem, 2. jasno je da je Priština delovala uz potpunu saglasnost svojih pokrovitelja, 3. Brisel je pokazao nesposobnost kao posrednik i garant", napisao je Čepurin na svom Tviteru.

On je na ovoj društvenoj mreži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napisao i da je prisustvovao "interesantnom brifingu" kod srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića za strane ambasadore, na kome su pregledani jučerašnji snimci iz Prištine i Kosovske Mitrovice, uz komentar da "taj divljački čin i bahatost naoružanih bandita bukvalno poražavaju".

Ruski ambasador ocenio je da međunarodna predstavništva (EU i NATO) apsolutno nisu ispunila svoje obaveze.

"Priština i ove strukture su dozvolile da naoružani kosovski Albanci, kršeći sva pravila, naprave takav strašan bezobrazluk - da naoružani upadnu u deo KiM koji je naseljen Srbima. Trebalo bi da se oni za početak barem duboko izvine gospodinu Marku Đuriću, srpskom narodu i Srbiji", napisao je Čepurin.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.