Čepurin: Oblast visokih tehnologija nova šansa za saradnju Srbije i Rusije

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čepurin: Oblast visokih tehnologija nova šansa za saradnju Srbije i Rusije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin istakao je, na otvaranju rusko-srpskog biznis foruma u Krupnju, da je važno iskoristiti nove mogućnosti u visokotehnološkim oblastima Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin istakao je u utorak, na otvaranju rusko-srpskog biznis foruma u Krupnju, da je, pored tradicionalno dobre saradnje dve zemlje u oblastima energetike, poljoprivrede i saobraćaja, važno iskoristiti nove mogućnosti u visokotehnološkim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << oblastima. Čepurin je naveo da je 2017. godine izvoz srpske produkcije u Rusiju povećan za 25 odsto, a da je ukupna robna razmena Srbije i Rusije bila više od 2,5 milijardi dolara. On je dodao da se tokom prva tri meseca ove godine rast robne razmene znatno ubrzao. PROČITAJTE JOŠ: Inovacije - nova šansa za saradnju Srbije i Rusije Sastanak predstavnika privrednih krugova u Krupnju ruski ambasador smatra dobrom prilikom za širenje kontakata ruskih i srpskih regiona. On je dodao da je potrebno naći, pre svega, efikasan mehanizam saradnje, koji bi odgovarao interesima obeju zemalja. Došlo je vreme da Rusija i Srbija iskoriste unutrašnju političku i ekonomsku stabilnost za ubrzani privredni razvoj, ali i za unapređenje bilateralnih ekonomskih odnosa, rekao je Čepurin. (sputniknews.com)
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Doček srpske nove godine

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Iskoristiti mogućnost srpsko-ruske saradnje u visokoj tehnologiji

Izvor: Capital.ba, 25.Apr.2018, 07:34

BEOGRAD/KRUPANJ, Ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin istakao je da je, osim tradicionalno dobre saradnje dvije zemlje u oblastima energetike, poljoprivrede i saobraćaja, važno iskoristiti nove mogućnosti u visokotehnološkim oblastima.  “Došlo je vrijeme da Rusija i Srbija iskoriste...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.