Bocan-Harčenko za RTS: Bez obzira na provokacije, idemo dalje

Izvor: RTS, 21.Nov.2019, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bocan-Harčenko za RTS: Bez obzira na provokacije, idemo dalje

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je za RTS, povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika, ne mogu naneti nikakvu štetu odnosima Rusije i Srbije.
Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao da je uobičajeno da se uoči značajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sastanaka na visokom nivou pojavljuju neke provokacije i nešto skandalozno.

"Posle toga se nešto i demantuje, mi smo navikli i bez obzira na te provokacije, idemo dalje. Nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika ne mogu naneti nikakvu štetu našim odnosima", rekao je Bocan-Harčenko.
Bocan-Harčenko sastao se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Do susreta je došlo nakon objavljivanja snimka čiju je autentičnost potvrdila BIA i na kojem se vidi ruski obaveštajac koji daje novac navodno srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven. 
Povodom istrage o snimku, Kremlj je saopštio da je siguran da ništa ne može da naruši odnose Moskve i Beograda. 
Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova okarakterisala je kao "redovnu provokaciju pred važan susret" moguću obaveštajnu aferu u Srbiji čiji su akteri ruski obaveštajac i navodno jedan srpski obaveštajac. 
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bocan-Harčenko: Ništa ne može nauditi odnosima Srbije i Rusije

Izvor: Blic, 21.Nov.2019

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja ne mogu naneti štetu odnosima Rusije i Srbije.

Nastavak na Blic...

Oglasio se ruski ambasador o "špijunskoj aferi": Ništa ne može da naudi odnosima Srbije i Rusije, navikli smo na provokacije

Izvor: Večernje novosti, 21.Nov.2019

Bocan-Harcenko je rekao da je uobičajeno da se uoči značajnih sastanaka pojavljuju neke provokacije Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.