Bocan Harčenko se obratio Vučiću na srpskom

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bocan Harčenko se obratio Vučiću na srpskom

Predsednik Aleksandar Vučić primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka, uz konstataciju da je malo zemalja u svetu koje vode nezavisnu spoljnu politiku, poput Srbije, uključujući bliske odnose sa Moskvom.
Bocan Harčenko, koji važi za eksperta za Balkan, obratio se predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vučiću na srpskom jeziku i rekao da mu je čast što može srpskom predsedniku da uruči akreditive.

On je istakao da želi da radi na daljem unapređenju saradnje Srbije i Rusije, koja je već sada, istakao je, na izvanrednom nivou.
Nakon predaje akreditiva, usledio je sastanak predsednika Vučića i novog ambasadora Rusije Bocana Harčenka, sa delegacijama.
Vučić je tom prilikom rekao da je izuzetna čast što je predsednik Ruske federacije Vladimir Putin doneo odluku da baš njega postavi za ambasadora u Srbiji.
"To govori i o značaju koji Putin pridaje našoj zemlji, našem prijateljstvu i o želji da dalje unapređujemo naše odnose. Imali smo dobre odnose sa prethodnim ambasadorom i negovaćemo još čvršće odnose sa vama i Ruskom federacijom", rekao je on.
Vučić je istakao da Srbija ima veoma bliske odnose sa Moskvom, i da se toga ne stidi, već, naprotiv, ponosi.
"Čini mi se da nije lako pronaći veliki broj zemalja koje vode nezavisno svoju spoljnu politiku", dodao je on.

Vučić je ukazao i da trgovinska razmena između dve zemlje stalno raste i izrazio nadu da će biti još bolja u budućnosti.
Vučić je sa ambasadorom Bocan Harčenkom razgovarao o zastoju dijaloga Beograda i Prištine, kao i o drugim kretanjima na Zapadnom Balkanu, izrazivši zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji i teškog položaja srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi ruski ambasador Vučiću predao akreditive

Izvor: Blic, 22.Jul.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Bocana Harčenka.

Nastavak na Blic...

Vučić primio akreditive novog ambasadora Rusije

Izvor: Beta Video, 22.Jul.2019

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditive novog ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan Harčenka. (pokrivalice) Beta/MOD

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.