Bocan-Harčenko preneo Putinov poziv: Vučić na Paradi pobede FOTO

Izvor: B92, 07.Jun.2020, 10:41

Bocan-Harčenko preneo Putinov poziv: Vučić na Paradi pobede FOTO

Predsednik Vučić primio je dana ruskog ambasadora koji mu je preneo poziv predsednika Vladimira Putina da prisustvuje Paradi pobede 24. juna u Moskvi.

Na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije objavljene su fotografije sa sastanka.

Kako se navodi u saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika, Vučić je potvrdio da će prisustvovati Paradi pobede, ponosan na činjenicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su srpski i ruski narod, privrženi slobodarskoj tradiciji, u Drugom svetskom ratu bili na istoj strani prava i pravde.

"Velika je čast prisustvovati proslavi 75-godišnjice pobede nad fašizmom. Mi smo u Drugom svetskom ratu osvojili slobodu uz pomoć Crvene armije i Srbija je protiv pokušaja revizije istorije. Borićemo se da istina opstane", rekao je Vučić.

Ambasador Bocan-Harčenko kazao je da je predsednik Putin izabrao 24. jun, jer je na taj dan 1945. godine na Crvenom trgu održana istorijska parada pobednika, koju su predvodili maršali Žukov i Rokosovski, pošto je tradicionalna parada 9. maja morala da bude odložena zbog epidemije korona virusa.

"Predsednik Vučić je izrazio saosećanje zbog žrtava korona virusa u Rusiji i još jednom zahvalio na ljudskoj i državničkoj solidarnosti koju je predsednik Putin pokazao uputivši nam medicinsku pomoć", stoji u saopštenju. Vučić i ; Bocan-Harčenko su, očekujući skori dolazak u Beograd jednog visokog ruskog zvaničnika, razgovarali o bilateralnim odnosima Srbije i Rusije, kao i pitanju Kosova i Metohije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.