Harčenko OŠTRO NEGODUJE zbog američkog izaslanika na Kosovu: EU je SAMA SEBE IZGURALA, a SAD je na strani Prištine

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harčenko OŠTRO NEGODUJE zbog američkog izaslanika na Kosovu: EU je SAMA SEBE IZGURALA, a SAD je na strani Prištine

Za dijalog je potrebno uzeti u obzir interese dveju strana.

- U više navrata smo naglašavali da, pre svega, treba analizirati stav SAD o tzv. Kosovu i pregovorima. Zasad ne vidimo u tom stavu promene koje bi davale bolju šansu za dijalog. Specijalni izaslanici i njihovo imenovanje su samo spoljni atributi - ovako je Aleksandar Bocan-Harcenko, ruski ambasador u Beogradu, prokomentarisao, odluku predsednika SAD Donalda Trampa da imenuje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za pregovore Beograda i Prištine.

Na pitanja da li se ovim poslednjim potezom Bele kuće umanjuje uloga EU u procesu pregovora, da li će i zvanična Moskva imenovati specijalnog izaslanika za dijalog, i ko bi to mogao biti, ambasador Bocan-Harcenko kaže:

- Što se tiče EU, Brisel je sam smanjio svoju ulogu, dozvolivši Prištini da blokira ranije postignute sporazume, da uvede takse, da nekažnjeno učini sve za podrivanje i stagnaciju dijaloga. Ako postoji želja za obnavljanjem dijaloga, treba uzimati u obzir izvesne, opravdane zahteve Beograda. To je pitanje koje iziskuje prvorazrednu pažnju - rekao je on.

BONUS VIDEO:

Jedna profesorka i četvorica sa KRVAVIM DOSIJEOM: Neko od njih će postati novi premijer tzv. Kosova (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.