Antonov: SAD izašle iz okvira pristojnosti u pokušaju da ostvare svoje usko oportunističke ciljeve

Izvor: Vostok.rs, 20.Jan.2021, 11:25

Antonov: SAD izašle iz okvira pristojnosti u pokušaju da ostvare svoje usko oportunističke ciljeve

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je da su američke sankcije „Severnom toku 2“ u suprotnosti sa međunarodnim pravom.
„U Vašingtonu odavno pokušavaju na sve načine da ometu realizaciju ovog međunarodnog komercijalnog projekta. Doneto je nekoliko zakonskih mera. Stalno se čuju neosnovane pretnje na račun Rusije i njenih evropskih partnera koji su zainteresovani za saradnju u gasnoj sferi. Vrši se grubi pritisak na učesnike konzorcijuma Severni tok 2“, navodi se u saopštenju Antonova. „SAD su izašle iz okvira pristojnosti u pokušaju da ostvare svoje usko oportunističke ciljeve. Krše norme međunarodnog prava, principe poštene i slobodne trgovine i ne uzimaju u obzir čak ni mišljenja sopstvenih saveznika“, dodao je Antonov. „Sve to nije ništa drugo nego otvorena nelojalna konkurencija. Želja da se stvari prednost na energetskom tržištu, da silom nateraju države regiona da kupuju američke sirovine. Na kraju neće biti pobednika u toj avanturi“, zaključio je ruski ambasador.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.