Ambasador u Australiji prokomentarisao optužbe protiv Rusije za obaranje malezijskog aviona

Izvor: Vostok.rs, 27.Maj.2018, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador u Australiji prokomentarisao optužbe protiv Rusije za obaranje malezijskog aviona

Optužbe da je Moskva umešana u pad malezijskog avion MH17 ambasador Rusije u Australiji Grigorij Logvinov nazvao je „unapred isplaniranom provokacijom“.

„Australijski premijer Malkolm Ternbul i ministar inostranih poslova Australije Džuli Bišop nedvosmisleno su podržali zaključke Međunarodne istražne grupe. Štaviše, oni su zatražili da Rusija pokaže ’kajanje‘ i dogovori se o visini ’kompenzacije‘ žrtvama tragedije linije MH17“, navodi se u izjavi ruskog ambasadora.


Logvinov je naglasio da je takozvana „istraga“ zasnovana na podacima sa društvenih mreža i niza međunarodnih nevladinih organizacija koje su više puta bile kompromitovane objavljivanjem lažnih informacija.


„Imamo posla sa unapred planiranom provokacijom“, izjavio je ambasador.


„Svi naši napori na pokretanju ozbiljnog, osnovanog i profesionalnog zajedničkog rada bili su kategorički odbačeni. Ipak, Rusija će nastaviti da pomaže da se dođe do istine o padu aviona kako bi krivac bio kažnjen“, naglasio je Logvinov. 
 
Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.