Ambasador Rusije o lažnom premijeru: Tvrdnje Haradinaja su obična karikatura i apsurd

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2018, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Rusije o lažnom premijeru: Tvrdnje Haradinaja su obična karikatura i apsurd

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Čepurin oštro je osudio tvrdnje Ramuša Haradinaja iznete u "Vašington postu", demantujući da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodno uz podršku Moskve, nudi priznavanje u zamenu za deo Kosova.

- Tvrdnje koje je Ramuš Haradinaj izneo u ''Vašington postu'' su po formi karikatura, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po sadržaju apsurd. Istakao bih da je međunarodno pravo na strani vaše zemlje - rekao je Čepurin za sutrašnje Novosti.

- Srbiju podržava ne samo Rusija, nego sve veći broj država. O tome svedoči i to da su mnoge zemlje odustale od prethodne odluke o priznavanju nezavisnosti Kosova. To je pokazao i ishod glasanja u više medunarodnih organizacija, ukljucujuci i Interpol - kazao je Čepurin, reagujući na autorski tekst Haradinaja u američkom listu, u kom kaže da predsednik Aleksandar Vučić, navodno uz podršku Rusije, nudi priznavanje u zamenu za deo teritorije Kosova.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.