Ambasador Bocan-Harčenko: Neće biti sukoba van granica Ukrajine

Izvor: Beta, 08.Feb.2023, 18:01

Ambasador Bocan-Harčenko: Neće biti sukoba van granica Ukrajine

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da se rat u Ukrajini neće proširiti van granica te zemlje.Bocan-Harčenko je agenciji Beta kazao da su ruski ciljevi definisani 24. februara prošle godine, i tiču se isključivo zaštite ruskog naroda na području Donbasa."Zapadna propaganda najavljuje širenje rata van granica Ukrajine, što se sigurno neće desiti. Rusija je morala da sprovede specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini zbog višegodišnjih bezuspešnih pokušaja da se ispoštuju Minski ugovori i neprihvatanja Zapada da se dogovori međunarodna i evropska bezbednost. U takvim uslovima Rusija i predsednik Vladimir Putin su imali samo jedno rešenje, a to je specijalna vojna operacija", rekao je ambasador.Dodao je da su, nakon referenduma, Donjecka i Luganska narodne republike, Hersonska i Zaporoška oblasti postali deo Rusije, a da je jedini cilj Rusije denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine kako bi se zauvek otklonila pretnja za bezbednost Ruske Federacije."Ne postoji nikakav plan da se rat proširi izvan Ukrajine", naglasio je Bocan-Harčenko.Na pitanje kako će Rusija reagovati na sve veću vojnu podršku Zapada Ukrajini, Bocan-Harčenko je rekao da SAD i po njihovom naređenju pojedine članice Evropske unije šalju oružje Ukrajini."Cilj zajedničkog Zapada je da rat u Ukrajini traje što duže. Njima do Ukrajine uopšte nije stalo, oni ...
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Saradnja sa Srbijom napreduje u svim sferama i postoji dijalog na svim nivoim

Izvor: Beta Video, 09.Feb.2023, 12:04

BEOGRAD - Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko je govoreći o političkim odnosima Srbije i Rusije nakon izbijanja rata u Ukrajini, rekao je da se ti odnosi održavaju na visokom nivou.  (Ć5)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.