Izvor: Radio 021, 30.Maj.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapaljen automobil jednom od vođa protesta protiv seče drveća u Aleksincu

Stomatologu Dušanu Ostojiću koji je u Aleksincu bio jedan od vođa protesta protiv seče drvoreda u centru grada, sinoć je zapaljen i potpuno uništen privatni automobil, potvrdio je Ostojić za N1.

Kaže da nema ideju ko bi tačno mogao da bude počinilac.

"Auto je bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanujem sa porodicom, u jednom trenutku se začula lomljava stakla. Neko je slomio prozor na vratima vozača, ubacio unutra nekakvu smesu sa benzinom i upalio", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << kazao je za N1 Ostojić.

Policija je tokom čitave noći obezbeđivala mesto gde se nalazio automobil.

Istraga je u toku.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Nacionalna koalicija za decentralizaciju koja ovaj događaj ocenjuje kao "brutalan napad na građanskog aktivistu", koji je poslednjih meseci bio protiv seče drvoreda u ovom gradu. Zato pozivaju policiju i tužilaštvo da što pre identifikuju počinioce i otvore istragu o mogućoj političkoj pozadini koja se krije iza zapaljenog automobila.

U Nacionalnoj koaliciji za decentralizaciju ističu da je reč o brutalnom i nasilnom napadu na građanskog aktivistu koji je predvodio građane u borbi da sačuvaju drvored, a ova priča otvorila je i druga pitanja i ozbiljne sumnje o trošenju para građana, pišu Južne vesti.

O ovom incidentu NKD je obavestio i Evropsku komisiju koja je u jučerašnjem izveštaju o napretku Srbije u evrointegracijama bila kritična prema vlastima zbog javnih napada na civilno društvo i nezavisne medije. NKD će, takođe, o ovom napadu izvestiti i sve relevantne međunarodne institucije koje se bave ljudskim pravima, kao i donatorsku zajednicu koja finansijski podržava razvoj sistema pravosuđa i sistema bezbednosti u Srbiji.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.