Štab u Aleksincu: Epidemiološka situacije se pogoršala, za nedelju dana 247 pozivitnih na kovid

Izvor: JužneVesti.com, 24.Nov.2020, 13:33

Štab u Aleksincu: Epidemiološka situacije se pogoršala, za nedelju dana 247 pozivitnih na kovid

Da se epidemiološka situacija u Aleksincu pogoršala, konstatovali su juče na sednici Štaba za vanredne situacije, ali osim usvajanja mera republičkog Kriznog štaba, nisu donete nove. Iz Štaba navode da je prethodnih nedelju testirano 897 Aleksinčana, od kojih je 247 imalo pozitivan test na kovid.

U aleksinačkoj Opštoj bolnici je od 16. do 23. novembra PCR metodom testiran 221 pacijent, a korona je potvrđena kod 75 njih, navode iz Štaba, dok je od 352 uzorka za antigenski >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << test 51 bio pozitivan.

Prethodnih nedelju dana je 106 pacijenata radilo PCR test u kovid ambulanti Doma zdravlja, a 29 njih imalo je pozitivan nalaz, takođe navode u izveštaju, a od 218 testiranih antigenskim testom 92 je bilo pozitivno.

Ukupan broj testiranih u proteklih nedelju dana je 897, od kojih je 247 pacijenata pozitivno - navode iz Štaba.

Načelnik Policijske stanice u Aleksincu Srđan Tokić je rekao da pojedine trgovinske radnje u Aleksincu ne poštuju meru Kriznog štaba o skraćivanju radnog vremena, koje je danas dodatno skraćeno novim merama do 18 sati.

Iako su kontatovali pogoršanje epidemiološke situacije, članovi Štaba nisu donosili nove mere, već konstatovali da treba da se primenjuju republičke, kao i da nema razloga da đaci pređu na onlajn nastavu.

Članovi Štaba odbili su zahtev Unije sindikata prosvetnih radnika Aleksinac, za davanje preporuke za odvijanje nastave putem interneta, jer po indikacijama koje su dostavljene Štabu od strane škola, nema razloga za održavanje nastave putem interneta. Štab za vanredne situacije opštine Aleksinac obavestio je podnosioca zahteva da se primenjuju mere Republičkog štaba za vanredne situacije, a u cilju zaštite i sprečavanja širenja infekcije izazvane virusom „Covid-19“ - pišu iz Štaba.

Takođe su naveli da će JKP Komunalne usluge nastaviti da dezinfikuje javne površine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Tutinu epidemiološka situacija stabilna, među boljima u Srbiji

Izvor: SandzakPress.net, 24.Nov.2020

Opštiski Štab za vanredne situacije Tutina  je na sjednici detaljno razmotrio epidemiološka situacija u opštini Tutin, ocjenivši da je stabilna i među boljima je u Srbiji. Članovi opštinskog štaba za vanredne situacije održali su šestu redovnu sjednicu na kojoj su detaljno razmatrali...

Nastavak na SandzakPress.net...

Epidemiološka situacija se pogoršala, za nedelju dana 247 pozivitnih na kovid

Izvor: Aleksinac.net, 25.Nov.2020, 10:57

Da se epidemiološka situacija u Aleksincu pogoršala, konstatovali su i na sednici Štaba za vanredne situacije, ali osim usvajanja mera republičkog Kriznog štaba, nisu donete nove. Iz Štaba navode da je prethodnih nedelju testirano 897 Aleksinčana, od kojih je 247 imalo pozitivan test na kovid...U...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.