Sin tvrdi da mu je majka tokom lečenja u aleksinačkoj bolnici zanemarena, direktor da je pokrenut nadzor

Izvor: Aleksinac.net, 05.Sep.2020, 10:19

Sin tvrdi da mu je majka tokom lečenja u aleksinačkoj bolnici zanemarena, direktor da je pokrenut nadzor

Da su medicinske sestre u Opštoj bolnici u Aleksincu ostavile bespomoćnom njegovu 80-godišnju majku koja je bila na lečenju, jer nije dobijala vodu i hranu i nije presvlačena, tvrdi njen sin Dragan Šaranović. Njegova majka je nakon nekoliko dana iz aleksinačke bolnice prebačena u Klinički centar Niš, gde je preminula.

O tome ga, kaže, niko nije obavestio. Direktor Bolnice Goran Vidić kaže da je zbog tog slučaja pokrenut unutrašnji i stručni >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << nadzor.

Radmila Šaranović iz Sokobanje je nakon kontrole u Specijalnoj bolnici prebačena u Opštu bolnicu u Aleksincu, jer je primećeno da gubi krv, priča njen sin Dragan. Međutim, tvrdi da danima nije dobijala pomoć medicinskih sestara i da su 80-godišnjakinju praktično ostavili bespomoćnom.

Njena unuka takođe svedoči da je bila zanemarena - nije dobijala vodu i hranu, nije presvlačena, a zbog korone nisu dozvoljene posete i nisu mogli da joj pomognu.

Baba nije dobila vodu više od 12 sati. Presvučena jednom. Na naše zvanje da proverimo kakvo je stanje, sestre su rekle da smo dosadni. I to kad su se udostojile da podignu slušalicu. Baba je platila čistačici kako bi je nahranila i dala joj vodu. Napisan je kompletan izveštaj o nepružanju nege tog dana - piše njena unuka.

U aleksinačkoj bolnici provela je oko 5 dana, da bi je 21. avgusta hitno prebacili u Klinički centar Niš, gde je nakon nekoliko sati preminula. Ipak, porodica nije dobijala nikakve informacije o tome, a Dragan kaže da je nekoliko sati tražio po klinikama da bi saznao da mu je majka u kapeli.

Da nam niko ne javi da je preminula, pitao sam ih tamo šta bi radili da ja nisam došao sam tamo da se raspitujem i da je tražim, ona je žena slegnula ramenima i kaže da nisu dobili broj telefona iz aleksinačke bolnice. Hteli smo da pričamo javno šta se dešava da ljudi znaju, jer se oni svaki dan hvale kako su medicinari zlato u ovoj zemlji. Kažu da nije bilo dovoljno medicinskih sestara u Aleksincu i da su se i lekari na to žalili, a mi svaki dan slušamo da svega ima dovoljno - ističe Dragan.

Glavni problem porodice Šaranović je nebriga aleksinačkih sestara i to što nisu prosledili kontakt Kliničkom centru, a Dragan kaže da će o svemu detaljno izvestiti Ministarstvo zdravlja.

Jer ovde očigledno zbog kovida puštaju sve druge ljude da umiru - zaključuje Dragan.

Pitanja o ovom slučaju novinari su poslali direktoru Opšte bolnice Goranu Vidiću, koji odgovara da je pokrenuta kontrola i da će nakon toga javnost biti obaveštena o detaljima.

Povodom događaja za koji ste poslali upit elektronskom poštom, obaveštavam Vas da je dat nalog Komisiji za unutrašnji i stručni nadzor OB Aleksinac da utvrdi činjenice. Bićete blagovremeno obavešteni po završetku rada Komisije - kaže Vidić.

Takođe su pitanja upućena i Kliničkom centru Niš, kako bi objasnili proceduru - kako se rodbina obaveštava o stanju pacijenata koji su primljeni iz neke druge zdravstvene ustanove, s obzirom na to da porodicu Šaranović tvrdi da ih niko nije kontaktirao niti obavestio da je žena preminula.

Izvor

Nastavak na Aleksinac.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.