SITUACIJA SE MOŽDA SMIRUJE: U ovom gradu u Srbiji ima najviše novoobolelih među MLADIMA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020, 16:55

SITUACIJA SE MOŽDA SMIRUJE: U ovom gradu u Srbiji ima najviše novoobolelih među MLADIMA

U opštini Aleksinac je 31. jula proglašena vanredna situacija, nakon što je od 23. jula do kraja meseca registrovano 90 novozaraženih

U Opštoj bolnici u Aleksincu smanjen je broj pregleda, a ono što posebno ukazuje da se epidemiološka situacija nije pogoršala u toj opštini jeste duplo manji broj prvih pregleda, izjavio je danas direktor te zdravstvene ustanove Goran Vidić.

Kako je naveo, da li >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je epidemiološka situacija bolja, znaće se kada stignu rezultati 99 uzoraka, što se očekuje danas popodne ili sutra ujutru.

Vidić je precizirao da je juče testirano 35, a danas 64 osobe.

S obzirom da Aleksinac ima kovid ambulantu i kovid dnevnu bolnicu, u kojoj ima devet kreveta i u koju dolaze pacijenti koji ne zahtevaju stacionarno lečenje ali primaju terapiju, oboleli sa težom kliničkom slikom šalju se u KC Niš, gde se, prema nezvaničnim podacima koje ima Vidić, nalazi na lečenju dvadesetak pacijenata iz Aleksinca.

Vidić kaže i da su među pacijentima najviše pacijenti od 30 do 50 godina i takvih je oko 60, 70 odsto, a da je najmanje starijih osoba.

Prema njegovim rečima, najmlađi pacijenti koje su testirali imaju osam, odnosno dve godine, što jeste zabrinjavajuće ali, ističe, nije trend.

- Situacija se možda smiruje, to ćemo tek videti, ali sigurno je da se nije pogoršala. Nadamo se da je ovo što vidimo u ambulantama znak da se smiruje - kazao je Vidić i apelovao na sve građane, pogotovu mlade da izbegavaju veliki broj kontakata i poštuju mere zaštite.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.