Produžen pritvor osumnjičenom za naređivanje PALJENJA AUTOMOBILA novinara u Aleksincu

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor osumnjičenom za naređivanje PALJENJA AUTOMOBILA novinara u Aleksincu

Javni tužilac u Aleksincu produžio je pritvor na 30 dana muškarcu M. K. (46) iz ovog mesta jer je osumnjičen da je od M. M (25) naručio da se zapali automobil zubaru i novinaru Dušanu Ostojiću iz Aleksinca, 30. maja oko ponoći.

Advokat Alit Amzić, branilac M.M, rekao je da je njegov klijent neposredno posle pritvaranja priznao da je zapalio Ostojićev "ševrolet kalos".

- M.M. će verovatno u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izaći iz pritvora po sporazumu o priznavanju krivice. On je još prvog dana priznao da je zapalio automobil, ali zbog lične bezbednosti nije želeo da saopšti da ime naručioca. Ja sam ga posetio u Kazneno-popravnom domu. Tada je M.K. već bio pritvoren i on je i tada negirao da je M.K. naručilac paljevine automobila - rekao nam je advokat Amzić.

Policajci su uhapsili 46-godišnjaka iz Aleksinca zbog sumnje da je naveo M. M. da krajem maja upali automobil aleksinačkog aktiviste, stomatologa i novinara Dušana Ostojića#Aleksinac #hronika #hapsenje https://t.co/vZBqDqs6Kc

— Južne vesti (@juznevesti) June 13, 2019

Da podsetimo, iz istrage se saznalo da je M.M. dugovao M.K. neku sumu novca i da je u ime kompenzacije prvo razbio staklo Ostojićevog automobila, a onda ga i zapalio.

Prema nekim pretpostavkama, Ostojić je targetiran jer je pisao o sinu M.K, Ivanu K. koji je u grupi sa četiri mladića prošle godine napao trenera ženske rukometne ekipe iz Aleksinca, a koji je preživeo tom prilikom ubod nožem.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.