Predstave “Bolivud” i “U čije ime” na pozorišnom festivalu u Aleksincu

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2018, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstave “Bolivud” i “U čije ime” na pozorišnom festivalu u Aleksincu

Izabrane su predstave koje će glumci ove godine odigrati na daskama aleksinačkog teatra na Festivalu prvoizvedenih predstava, koji se održava od 22. do 28. novembra. Za nagrade će se takmičiti mjuzikl Bolivud, kao i predstave Sterijin put u Srba, Jami distrikt, Crna kutija, kao i komadi U čije ime i Utopljena duša.

Aleksinac će i ovog novembra na nedelju dana biti pozorišna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prestonica Srbije, a aleksinački Dom kulture ugostiće najbolje izvedbe iz prethodne sezone, vrhunske dramske pisce, glumce i reditelje.

Festivalski odbor je usvojio predlog repertoara selektorske komisije i umetničkog direktora Tomislava Trifunovića, te će ovogodišnji PIP otvoriti mjuzikl Narodnog pozorišta iz Beograda Bolivud koji je nedavno imao premijeru u ovom teatru.

U takmičarskoj konkurenciji je i predstava Užičkog narodnog pozorišta Sterijin put u Srba, kao i Jami distrikt u produkciji Bitef teatra, Centra za kulturu Tivat, Festivala MASZK i Tink Tank studija iz Novog Sada.

Glumci Beogradskog dramskog pozorišta i Beoarta odigraće predstavu Crna kutija, a publici u Aleksincu predstaviće se i glumci niškog Narodnog pozorišta predstavom U čije ime. Za nagradu će se takmičiti i Beogradsko dramsko pozorišta predstavom Utopljena duša.

Poslednje večeri festivala, u čast nagrađenih, biće izvedena predstava Kraljice, u zajedničkoj produkciji Bitef teatra i Narodnog pozorišta iz Sombora - navode organizatori.

Novina ovogodišnjeg festivala PIP je to što će od ove godine nagrada za najbolju žensku ulogu nositi ime glumice Olge Ivanović, rođene Aleksinčanke, koju publika pamti po ulozi tašte Nikolajević u seriji Pozorište u kući.

Povelju za izuzetan doprinos savremenoj srpskoj drami će na ovogodišnjem pozorišnom festivalu biti dodeljena književniku Milovanu Vitezoviću.

Ministarstvo kulture je prepoznalo značaj ovog jedinstvenog festivala, pa će PIP 2018. pomoći sa pola miliona dinara, a to će omogućiti kvalitetan tamičarski repertoar i prateći program - kaže urednik programa Centra za kulturu i umetnost Miloš Paović.

Podsetimo, za prošlogodišnji Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu tražila se "stolica više" i bio je jedan od najposećenijih dosad, a najviše nagrada dobila je predstava Rubište, koju je režirao Kokan Mladenović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.