Otvorena renovirana zelena pijaca u Aleksincu

Izvor: Aleksinac.net, 06.Jun.2019, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena renovirana zelena pijaca u Aleksincu

U Aleksincu, za Dan opštine, otvorena je renovirana zelena pijaca. Vrednost investicije je 190 hiljada evra, a radovi su trajali tri meseca.

Umesto vedrog neba i priručnog najlona - nadstrešnica, tezge jednoobrazne, sa prostorom za odlaganje robe, sanitarni čvor nov i u funkciji. Ista je samo lokacija, i stalni prodavci i kupci.

Nema više ni improvizovanih tezgi na trotoaru i ulici.

"Vrednost projekta je 190.000 evra, od čega su 150.000 sufinansirale >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << delegacija EU i Vlade Švajcarske kroz projekat EU PRO, a više od 40.000 evra sufinansirala je opština Aleksinac", kaže Dalibor Marković, načelnik Odeljenja za privredu Opštinske uprave Aleksinca.

Na Dan opštine rukovodstvo najavljuje još jedan važan objekat za koji se čeka još upotrebna dozvola.

"Završeni su radovi na rekonstrukciji fabrike za proizvodnju pijaće vode koja snabdeva 35 hiljada ljudi pijaćom vodom, a investicija je više od tri miliona evra", ističe Nenad Stanković, predsednik Opštine Aleksinac.

Do sledećeg Dana opštine, obećavaju, biće rekonstruisan centar, i Alksinac će dobiti i svoj prvi trg.

Izvor: RTS

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.