Nova smrt u aleksinačkom porodilištu - porodica slučaj prijavila inspekciji

Izvor: JužneVesti.com, 19.Avg.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova smrt u aleksinačkom porodilištu - porodica slučaj prijavila inspekciji

U subotu popodne u aleksinačkom porodilištu rođena je mrtva beba, što je druga smrt u ovoj ustanovi za poslednjih desetak dana. Porodica porodilje čija je beba umrla žalila se danas zdravstvenoj inspekciji. Kažu da će pravdu tražiti do kraja, sumnjaju na nebrigu lekara, a iz bolnice odgovaraju da je ispoštovana procedura porođaja.

Nedelju dana nakon smrti porodilje, nova tragedija u Aleksincu, ovog puta umrla je beba. Porodica objašnjava da je porodilja M. L. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << primljena u bolnicu 15. avgusta, kada su joj počeli bolovi.

Pratili su njeno stanje 3 dana. Bol je bio sve jači i jači, ali vodenjak do subote nije pukao. Onda su ga probušili, ali je ginekolog rekao da još nije vreme za porođaj. Kada su bolovi postali previše jaki, hitno su radili carski - prepričava rođak.

Dete je rođeno mrtvo, a rođak D. L. kaže da je imalo 4 kg i da mu nije jasno zašto lekari nisu bili spremniji na probleme.

Zato su podneli prijavu Zdravstvenoj inspekciji i očekuju rezultate, a najavljuju i prijavu policiji.

Ispratićemo i rad komisije koja je formirana u aleksinačkoj bolnici - dodaje.

Dva dana posle smrti bebe, iz Opšte bolnice u Aleksincu odgovorili su kratko da je procedura ispoštovana.

Dana 17.8.2019. god. u Opštoj bolnici Aleksinac rođeno je carskim rezom mrtvo žensko dete. Uzrok smrti je nepoznat dok se ne završi sudsko medicinsko veštačenje. Procedura porođaja je urađena u skladu sa medicinskom doktrinom - navode iz Bolnice.

Podsetimo, inspekcije već imaju posla sa aleksinačkom bolnicom, jer ispituju iznenadnu smrt Danijele Krstić nakon porođaja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.