Misteriozne smrti TRI TRUDNICE I ČETIRI BEBE u Srbiji: Pokrenuta HITNA KONTROLA širom zemlje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2019, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozne smrti TRI TRUDNICE I ČETIRI BEBE u Srbiji: Pokrenuta HITNA KONTROLA širom zemlje!

Inspekcija se vrši u odeljenjima ginekologije i porodilištima u KC Niš i opštim bolnicama u Kruševcu, Aleksincu i Majdanpeku.

Pošto su tri trudnice i četiri bebe preminule za samo nešto više od mesec dana, vanredna inspekcija Ministarstva zdravlja proverava zdravstvene ustanove u Srbiji kako bi se utvrdilo da li je eventualno bilo nesavesnog lečenja.

Kako su u Ministarstvu rekli, inspekcija se vrši u odeljenjima ginekologije i porodilištima u KC Niš >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i opštim bolnicama u Kruševcu, Aleksincu i Majdanpeku.

- Kontrola je sprovedena u roku od sedam dana od saznanja o smrti trudnica i beba - kažu u Ministarstu i dodaju da su prvi nalazi već dostavljeni, ali još nisu dostupni javnosti jer moraju da se obave dodatne provere.

Navodi se i da do sada nisu utvrđene nepravilnosti, ali će svi detalji slučajeva smrti beba i porodilja znati tek po dobijanju izveštaja nakon vanredne provere.

Podsetimo, 1. avgusta u Nišu preminule su majka i njena beba, 8. avgusta u Aleksincu porodilja, a u istom gradu 17. avgusta beba, dok je 30. avgusta u kruševcu trudnica izgubila blizance u osmom mesecu trudnoće, a 1. septembra u Majdanpeku preminula je trudnica.

BONUS VIDEO: Roditelji tek posle 50 kilometara primetili da nema bebe koja im je ISPALA IZ AUTOMOBILA (VIDEO)
Pogledaj vesti o: Aleksinac,   Kruševac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Inspekcija proverava bolnice po Srbiji zbog smrti tri trudnice i četiri bebe

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2019

Pošto su tri trudnice i četiri bebe preminule za nešto više od mesec dana, vanredna inspekcija Ministarstva zdravlja proverava zdravstvene ustanove u Srbiji kako bi se utvrdilo da li je eventualno bilo nesavesnog lečenja...Kako su u Ministarstvu rekli za "Novosti", inspekcija se vrši u odeljenjima...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.