Epidemiološka situacija u Aleksincu pogoršana, direktor Bolnice kaže da su zaposleni na ivici snage

Izvor: JužneVesti.com, 01.Dec.2020, 13:17

Epidemiološka situacija u Aleksincu pogoršana, direktor Bolnice kaže da su zaposleni na ivici snage

Za 7 dana u aleksinačkoj bolnici na virus korona bilo je pozitivno 145 testiranih, a u Domu zdravlja potvrđen je virus kod 268 ljudi, pokazuju podaci koji su juče izneti na sednici Kriznog štaba u Aleksincu. Zaraženih virusom ima i među radnicima u Opštoj bolnici u Aleksincu, rekao je direktor te ustanove, kao i da od 35 zaposlenih, koliko ih je u izolaciji, 23 imaju pozitivan nalaz.

Društvenim mrežama se nekoliko dana vrti snimak na kojem se vide gužve u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << čekaonicama Opšte bolnice u Aleksincu, puni bolnički kreveti, oronuli zidovi zgrade i higijenske rukavice i krv na podu, zbog čega su građani apelovali na nadležne na lokalu, ali i na predsednika Aleksandra Vučića, da je potrebno poboljšati uslove u ovoj bolnici.

Puna čekaonica u aleksinačkoj Opštoj bolnici; foto: čitalac;Na pitanja novinara u vezi sa gužvama i situacijom u ustanovi koju vodi, direktor Bolnice Goran Vidić još nije odgovorio, ali je na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba u Aleksincu ukazao da u bolnici imaju probleme sa kadrovima. Naglasio je da se virus proširio i na radnike u Opštoj bolnici i da su zaposleni na ivici snage.

Na sednici štaba razmatrana je i epidemiološka situacija na teritoriji opštine Aleksinac i, na osnovu izveštaja iz Opšte bolnice i Doma zdravlja, zaključeno je da se ona pogoršala.

Dostavljen je Izveštaj o broju zaraženih iz Opšte bolnice, prema kome je u periodu od 23. do 30. novembra na PCR testu testirano 226 pacijenata, od toga je 57 pozitivno, a na antigenskom testu testirano je 298 pacijenata, od toga je 88 pozitivno. U Domu zdravlja na PCR testu testirano je 118 pacijenata, od toga je 29 pozitivnih, na antigenskom testu testiran je 201 pacijent, od toga je 94 pozitivno. Ukupan broj testiranih u prethodnih nedelju dana je 843, od kojih je 268 pacijenata pozitivno - navode na Fejsbuk strani aleksinačke Opštine.

Zato su donete i mere kojima je određeno da se rad sportskih objekata ograniči samo na aktivnosti takmičarskih klubova, a da se sve ostale aktivnosti suspenduju na period od dve nedelje, navode u objavi.

Štab je zatvorio i pojedine objekte Predškolske ustanove Lane zbog pojave virusa i raspustio neke od predškolskih grupa, kako navode - u cilju organizacije minimum procesa rada u centralnom objektu u Bucekovoj ulici.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.