Druga košarkaška liga: Pobede Zdravlja, Napretka i Konstantina

Izvor: JužneVesti.com, 11.Mar.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Pobede Zdravlja, Napretka i Konstantina

Dobar vikend je za košarkašima sa juga Srbije koji nastupaju u Drugoj ligi, pošto su leskovačko Zdravlje i aleksinački Napredak zabeležili ubedljive pobede, dok se niški Konstantin mučio, ali još jednom slavio. Izgubio je samo Pirot u Smederevskoj Palanci.

Aleksinčani su u Beogradu odigrali sjajnu partiju u odbrani, pošto su Žarkovo sveli na svega 45 ubačena poena. Od >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << samog početka su krenuli jako, a vrhunac neefikasnosti domaćina dogodio se u 3. četvrtini, tokom koje su dali svega dva koša iz igre, a čak 6 i po minuta bili bez ikakvog pogotka. Tako je Napredak rutinski slavio rezultatom 77:45 i vratio se na pobednički kolosek.

Otpor Rtnja Leskovčani su slomili tek u drugom poluvremenu. Tada su uspostavili solidnu prednost i nadogradili je do krajnjih 95:72. Zanimljivo je da, iako se prilično velika borba vodila u prvom delu meča, ekipa iz Boljevca nijednom nije vodila.

Početak meča u Kragujevcu nikako nije signalizirao ovakav epilog, s obzirom na to da je već na početku Radnički poveo sa 12:0. Iako su ga smanjili, po prvi put su gosti iz Niša poveli tek pred kraj poluvremena. Ponovo su Kragujevčani uspostavili vođstvo po povratku na teren, koje je u jednom trenutku dostiglo i +10, a pitanje pobednika rešavalo se u poslednjim minutima. Tada je Konstantin “dao gas”, minut pre kraja ponovo poveo, vezao 9 poena i na kraju slavio sa 98:92.

Istim rezultatom završen je i meč u Smederevskoj Palanci, samo u korist domaćina. Rano postavljenu prednost Mladost je održavala sve do poslednjeg kvartala, u koji je ušla sa 15 poena viška. Iako su se tada Piroćanci borili i približili na samo 6 poena zaostatka, više od toga nisu mogli.

Najveći skok na tabeli ove nedelje doživelo je Zdravlje, koje se vratilo među 5 najboljih drugoligaša. Tu se već nalaze Napredak i Konstantin, koji su na drugoj, odnosno četvrtoj poziciji, a samo je Pirot ispao iz gornjeg dela tabele, pošto je sada deveti.

U sledećem kolu kod kuće neće igrati jedino Leskovčani, koji gostuju Slogi u Kraljevu. Nišlije će dočekati Mladost, Piroćanci Žarkovo, a Aleksinčani Zemun.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.