Druga košarkaška liga: Pobede Konstantina i Napretka u južnjačkim derbijima

Izvor: JužneVesti.com, 03.Dec.2018, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Pobede Konstantina i Napretka u južnjačkim derbijima

Prilično neizvesno bilo je u završnici oba južnjačka košarkaška derbija, koji su se igrali u sklopu 10. kola Druge lige. U Pirotu je niški Konstantin savladao svog domaćina sa 87:79, dok je u Aleksincu domaći Napredak pobedio leskovačko Zdravlje rezultatom 88:82.

Uglavnom su se Pirot i Konstantin smenjivali u vođstvu tokom prvog poluvremena utakmice u hali “Kej”. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Treća deonica i početak četvrte doneli su seriju Nišlija od 13 poena, bez odgovora protivnika i prednost od +17 (71:54). Međutim, u naredna 3 minuta situacija se potpuno preokrenula - košarkaši Pirota dali su 14 poena, dok je u gostujućem timu samo Nemanja Gudžić dao jedan koš.

Na dva minuta pre kraja Nišlije su vodile sa svega 78:75, meč se lomio, ali prelomio u njihovu stranu, pošto su u poslednjem minutu postigle 6 poena, a njihovi domaćini 2.

U Aleksincu je tokom čitavog prvog poluvremena vodio domaćin. U njegovoj završnici je pak Zdravlje počelo da smanjuje tu razliku, a početkom drugog poluvremena po prvi put na meču i povelo. Ipak, anulirao je to Napredak, a do kraja trećeg kvartala i poveo dvocifrenom razlikom.

Baš poput meča u Pirotu i u Aleksincu su gosti u poslednjim minutima uspeli da priđu na 4 poena zaostatka. Međutim, prilično su ujednačeni bili timovi u poslednjoj deonici, pa je na kraju domaćin slavio sa 88:82.

U sledećem kolu Pirot će gostovati Zemunu, a Napredak “fenjerašu” Plani. Konstantin i Zdravlje će na svojim terenima igrati protiv dva poslednjeplasirana tima Druge lige - Proletera iz Zrenjanina i Žarkova iz Beograda.

Jedini tim od južnjaka koji je ove nedelje promenio svoje mesto na tabeli je Pirot, koji se sa 9, pao na 10. poziciju. Ostali su zadržali svoje pozicije - Zdravlje treću, Napredak četvrtu, a Konstantin petu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.