Druga košarkaška liga: Aleksinački Napredak se domogao se 2. pozicije

Izvor: JužneVesti.com, 17.Dec.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga košarkaška liga: Aleksinački Napredak se domogao se 2. pozicije

Neobično ubedljiv trijumf zabeležio je aleksinački Napredak u 12. kolu Druge košarkaške lige, pošto je sa 93:47 deklasirao Vrbas. Pobedio je i Pirot, doduše tesno, pošto je rezultatom 88:82 savladao Proleter, dok su niški Konstantin i leskovačko Zdravlje poraženi na svojim gostovanjima.

Nije od samog početka tako silovit bio Napredak, kako bi se reklo po krajnjem rezultatu. Optimalnu prednost od 7 poena imao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je po završetku prvog kvartala, ali je u drugom vezao 12 poena naspram 0 domaćina i obezbedio sebi gotovo duplo više poena od rivala na poluvremenu (40:21).

Po jedna dvojka i trojka su sve što je iz igre ubacio Vrbas u trećoj četvrtini, pa je uz još 4 pogođena slobodna bacanja ovaj period meča završio sa jednoscifrenim brojem poena. Mirno su Aleksinčani priveli meč kraju i zabeležili najubedljiviju pobedu u sezoni.

Piroćanci su do pobede došli nakon preokreta, pošto su u 25 minutu imali dvocifreni zaostatak, ali su u narednih 5 minuta postigli 21 poen, za razliku od Proletera, koji je u tom periodu konto uvećao samo sa dve trojke Stefana Atanackovića. Lomio se meč u poslednjoj deonici, ali prelomio u stranu domaćina, koji je pobedio sa 88:82.

Svi do jednog mečevi 12. kola Druge košarkaške lige završeni su pobedama domaćina. Tako su ubedljive poraze pretrpeli Konstantin u Lazarevcu, prilično očekivano, dok je Zemun iznenadio Leskovčane.

Nije Konstantin mnogo mogao u duelu sa liderom tabele. Svaku deonicu dobila je Kolubara, tako postepeno uvećala prednost, sve do krajnjih 96:74 i svoje 11. pobede u sezoni. Svetla tačka u lošoj partiji Nišlija bio je plejmejker Vladimir Veličković, kome je za 2 skoka umakao tripl-dabl učinak, pošto je ubacio 23 poena, imao 10 asistencija i 8 skokova.

Da nije bilo slobodnih bacanja u završnici prve četvrtine meča u Zemunu, zadržali bi se Leskovčani na jednocifrenom broju poena. Ovako, za rivalom su već nakon ovog perioda zaostajali 15 poena.

Povratilo se malo u drugom kvartalu Zdravlje, ali nije i nastavilo u istom ritmu, pošto je pred poslednju deonicu Zemun vodio sa 68:44. Ni 30 poena, koliko su ih postigli Leskovčani u poslednjih 10 minuta, nisu mogli da ugroze sigurni trijumf domaćina, rezultatom 90:74.

Napredak se sada popeo na drugu poziciji na tabeli Druge lige, a Pirot na sedmu. Palo je Zdravlje na peto mesto, a Konstantin na šesto. Sledećeg vikenda Nišlije će ugostit Rtanj iz Boljevca, a Aleksinčani će gostovati kragujevačkom Radničkom. Južnjački derbi igraće se Leskovcu, pošto će Zdravlje ugostiti Pirot.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.