Aleksinački mešoviti hor Šumatovac: Svetski dan horskog pevanja

Izvor: Aleksinac.net, 14.Dec.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac: Svetski dan horskog pevanja

Povodom Svetskog dana horskog pevanja Aleksinački mešoviti hor Šumatovac ima samo lepe vesti

Svetski dan horskog pevanja se obeležava svake godine - druge nedelje u decembru.

U ovo teško vreme za horsku muziku, u nekim gradovima gase se školski horovi i orkestri, što će imati nesagledive posledice po decu, dok se u nekim gradovima organizuju koncerti uprkos mnogim preprekama, (nasilno otkazivanje/pomeranje zakazanog horskog događaja zbog koncerta >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << turbo-folk "zvezde").

Aleksinački mešoviti hor Šumatovac sve prepreke posmatra kao trku sa preponama, koje preskače jednu po jednu, s ljubavlju i posvećeno. Tako da imamo samo lepe vesti za poštovaoce horskog pevanja. Dobili smo čak 8 novih članova, kao i prostoriju na korišćenje od Centra za kulturu i umetnost, primljeni smo u Srpsku horsku asocijaciju, i, baš danas saznali da smo preko nje primljeni u evropsku asocijaciju horova ECA European Choral Association - Europa Cantat ! Bravo za sve nas! :-) :-) ;-)

Uz jubilej kojim se malo koji hor u Srbiji može pohvaliti, 130 godina od osnivanja, ovogodišnji smo dobitnici Plakete, najprestižnijeg priznanja grada, za doprinos razvoju kulture, a postali smo i zvanično ALEKSINAČKI gradski hor.

Nedavno smo veoma uspešno nastupili na Drugom festivalu duhovne muzike u Subotici, gde smo proglašeni za osveženje festivala, što sve ovu godinu čini vrlo uspešnom!

Svim novim članovima želimo dobrodošlicu u naš skladni kolektiv, da se družimo, pevamo, putujemo i osvajamo nagrade još mnogo, mnogo godina!
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na Aleksinac.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.