Aleksinački Napredak: Naporan rad pred istorijsku sezonu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Sep.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinački Napredak: Naporan rad pred istorijsku sezonu

Do početka nove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije, najvišem domaćem rangu, ostalo je manje od mesec dana, a novajlija aleksinački Napredak se svakodnevno sprema za istorijsku sezonu u kojoj želi da obezbedi opstanak. Dosad su aleksinački košarkaši odigrali četiri pripremne utakmice, a očekuju ih još četiri i učešće na turniru u Nišu.

Aleksinački igrači dosad su odigrali četiri pripremne utakmice i na sve četiri bili poraženi - kod kuće od kragujevačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Radničkof (90:84) i u gostima od istog rivala (100:92), od Zdravlja u Leskovcu (79:78) i protiv Sloge u Kraljevu (72:65). Trener Napretka Nebojša Raičević ističe da nije zadovoljan dosadašnjim tokom priprema.

Radimo malo drugačije nego prethodnih sezona, spremamo se za nešto novo i jače što nas čeka. Na ove četiri utakmice su svi igrači koji treniraju dobijali šansu da pokažu šta znaju i koliko mogu. Gledam da to izbalansiram i iskristališem i da kroz naredne utakmice polako pravimo pravu selekciju igrača koji treba da iznesu najveći teret. Nadam se da ćemo do kraja septembra da dovedemo još jednog igrača i to je to što nas čeka. Nama je važno da se spremimo za prvenstvo i prvo kolo protiv OKK Beograda - kaže Raičević.

Prema planu, Napredak će odigrati još četiri kontrolne utakmice - prvu u petak, 13. septembra od 18 sati u Sportskoj hali u Aleksincu protiv kraljevačke Sloge. Sledi učešće na Memorijalnom turniru Milan Milošević Mica" u Nišu, pa i dueli sa Kumanovom (18. septembra), čačanskim Borcem (20. septembar) i zemunskom Mladosti (27. septembar) u Aleksincu.

Nadam se da ćemo biti spremni za ono što treba da ostvarimo, a to je da Napredak ne ostane jednu godinu u KLS ligi jer je teško izboriti opstanak prve godine. Trudićemo se da Aleksinac više godina ima predstavnika u KLS ligi - dodaje Raičević.

Prvu sezonu u najvišem rangu u Srbiji aleksinački Napredak će početi na svom terenu 5. oktobra kada dočekuje OKK Beograd, a kompletan raspored možete videti ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.