Aleksinac: Kršenje privatnosti u Visokoj školi za vaspitače

Izvor: RTS, 16.Jan.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksinac: Kršenje privatnosti u Visokoj školi za vaspitače

Profesor u Visokoj školi za vaspitače u Aleksincu, Miroslav Kuka, izneo je optužbe na račun bivšeg direktora te ustanove Stojana Obradovića, da je sa kućnog računara putem video-nadzora posmatrao kolege i time ugrožavao privatnost studenata i profesora. Obradović, koji je na funciji direktora bio od 2011. do 2017. godine, te optužbe negira. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Profesor Miroslav Kuka dostavio nam je mejlom zahteve koje je uputio aktuelnom direktoru Visoke škole za vaspitače tvrdeći da je prethodni direktor priznao da je od kuće posmatrao zaposlene i studente.
 
"2011. godine na Nastavnom veću imenovani Obradović Stojan javno priznaje da od svoje kuće posmatrao zaposlene, taj audio zapis se u pisanom zapisu drugačije interpretira. Ja kasnijom intervencijom, na sledećem nastavnom veću u audio zapisu insistiram da se pravilno navede sve što je iznosio kako se data činjenja ne bi zataškavala", kaže Miroslav Kuka, profesor Visoke škole za vaspitače u Aleksincu.
Obradović, koji je bio direktor Visoke škole od 2011. do 2017. godine negira da je sa svog računara, od kuće, pratio video nadzor, već samo da je znao za tu mogućnost.
"Više sam rekao kao preventivu, a ne kao način da kontrolišem rad. Ne radim to, ja sam bio i ići ću u Policijsku upravu u Aleksincu da prijavim da se proveri moj računar, da se vidi softver, oni će znati kako to da urade", kaže Stojan Obradović, profesor i bivši direktor.
I prethodni i sadašnji direktor Visoke škole u Aleksincu kažu da je video-nadzor u školi uveden isključivo zbog zaštite imovine i bezbednosti studenata i zaposlenih. Kamere pokrivaju hol, kotlarnicu, direktorovu kancelariju, dvorište škole.
"Ne možemo da reagujemo na nešto, da ispunjavamo nečije želje i hirove ako oni nisu argumentovani i nisu osnovani. Ovde se verovatno radi o nekom ličnom činu i želji da se degradira nečija ličnost i ustanova. Očekujemo svakoga da dođe, i policiju i inspekciju, tu smo na usluzi, za sve što budu tražili, želimo da se utvrdi istina", navodi Milutin Đuričković, direktor aleksinačke Visoke škole za vaspitače.
Profesor Kuka nam je u telefonskom razgovoru rekao da je o svemu obavestio i ministarstvo prosvete, kao i inspekcijske službe od kojih je dobio odgovor da sam podnese krivičnu prijavu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Aleksinac: Kršenje privatnosti u Visokoj školi za vaspitače

Izvor: JuznaSrbija.info, 16.Jan.2019

Profesor u Visokoj školi za vaspitače u Aleksincu, Miroslav Kuka, izneo je optužbe na račun bivšeg direktora te ustanove Stojana Obradovića, da je sa kućnog računara putem video-nadzora posmatrao kolege i time ugrožavao privatnost studenata i profesora.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.