Završeno finale Sportskih igara mladih za Srbiju, fudbaleri Opova idu u Split

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno finale Sportskih igara mladih za Srbiju, fudbaleri Opova idu u Split

Državno finale Sportskih igara mladih (SIM) za Srbiju, šesto po redu, završeno je danas na Adi Ciganliji, a ceremoniji svečanog zatvaranja prisustvovali su Evropski komesar za proširenje Johanes Han i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Predsednik SIM i osnivač Zdravko Marić istakao je da je ponosan na rezultate SIM u Srbiji.

"Sve veći broj dece na takmičenjima SIM u Srbiji je naš pravi uspeh, a takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je bitno da Igre promovišu fer-plej i prijateljstvo, koji su na kraju važniji od pobede", rekao je Marić i posebno se zahvalio na podršci predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

Poslednjeg dana odigrano je finale u malom fudbalu, a na regionalno finale u Split ide ekipa Opova, koja je bila bolja od Zlatibora 2:0.

Takođe, proglašeni su pobednici u odbojci na pesku, odbojci i između dve vatre.

Ove godine u Srbiji je na takmičenjima SIM učestvovalo više od 75.000 dečaka i devojčica, iz 38 gradova, a na finalu je učestvovalo 2.349 osnovaca.

Na ceremoniji svečanog zatvaranja prisustvovali su i predsednik OKS Božidar Maljković, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, prvi čovek Saveza za školski sport Željko Tanasković i drugi.

Regionalno finale počinje u Splitu 15. avgusta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ANA BRNABIĆ PODRŽALA SPORTSKE IGRE MLADIH: Završeno takmičenje u Srbiji, 15. avgusta veliko finale

Izvor: Kurir, 26.Jul.2019

Velikim spektaklom na terenima JP Ada Ciganlija i zvanično je završeno Državno finale Sportskih igara mladih Srbije, koje su u našoj zemlji održane šestu godinu uzastopno.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.