UŽIVANJE U PRIRODI BLIZU BEOGRADA: Ukoliko nemate ideju gde, mi imamo nekoliko sjajnih predloga (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 08:34

UŽIVANJE U PRIRODI BLIZU BEOGRADA: Ukoliko nemate ideju gde, mi imamo nekoliko sjajnih predloga (VIDEO)

Konačno smo dočekali lepo vreme i sunce koje nam je svima popravilo raspoloženje.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i zatvorene kafiće i restorane dani koji su pred nama su idealni za obilazak divnih mesta u okolini Beograda i uživanje u prirodi i dugim šetnjama.

Ukoliko ne znate gde biste mogli da provede vreme i sunčane dane koji su pred vama, nudimo vam nekoliko predloga, a da to nisu već dobro poznata Ada ciganlija, Košutnjak, Kalemegdan…
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Vodopad Lisine - odmor uz čuda prirode

Izletište u okolini Beograda za koje vlada posebno interesovanje jeste selo Lisine kod Despotovca. Ovo selo od Beograda je udaljeno tek nešto više od sat vremena, a predstavlja jednu od najlepših lokacija za vikend u Srbiji.

Kada je u pitanju selo Lisine vodopadi su prva asocijacija, jer je vodopad Veliki Buk ujedno i najveća atrakcija ovog mesta. Visok je preko 20 metara, a kao posebna prednost ističe se to što ne presušuje tokom cele godine. Ovo znači da vodopad Veliki Buk Lisine čini atraktivnom destinacijom i preko leta.

Ukoliko posećujete čuveni vodopad, Lisine će vam sigurno ostati u sećanju, ali vodopad Veliki Buk nije jedina atrakcija koju možete obići. Samo 10 kilometara je udaljena i čuvena Resavska pećina. Uz atrakcije koje nudi selo Lisine, Despotovac je definitivno na mapi svih kojima su izleti po Srbiji omiljena opcija za vikend.

Bojčinska šuma - za ljubitelje aktivnog odmora

Za sve koji vole nešto aktivniji vid odmora i za koje vikend izleti van Beograda predstavljaju priliku da probaju nešto novo, odličan izbor jeste Bojčinska šuma. Reč je o močvarnoj šumi koja se nalazi na 18 kilometara od Beograda i koja priprada rejonu Obedske bare, i koja je smeštena između naselja Boljevac, Ašanje i Progar.

Ukoliko ste ljubitelj jahanja, poseta ovom lokalitetu pruža priliku da okolinu sagledate jašući graciozne konje, u pratnji instruktora jahanja. Onim aktivnijima koji vole da ,,protegnu” noge, dostupna je i trim staza dužine 2 kilometra. Oni drugi koji bi pak da se odmore to mogu učiniti uz piknik i roštilj.

Dobra vest za one koji nisu u mogućnosti da dođu sopstvenim prevozom jeste to što postoji i javni autobus koji kreće sa Ledina i vozi do Bojčinske šume. Preko leta vam je dostupan i prevoz brodićem do poznatog izletišta u blizini Beograda.

Izletište Borkovac - vikend uz spa ugođaj

Za one koji žele da posete izletišta u okolini Beograda koja nude nešto drugačiji sadržaj, Borkovac je odličan izbor. Poseta ovom mestu je idealna prilika da Vaš vikend u Srbiji ne bude ispunjen samo aktivnostima u prirodi, već i bogatim spa sadržajem.

Izletište Borkovac smešteno je u blizini Rume, nedaleko od Beograda. Ovde možete prošetati velikom i uređenom park šumom, što će vam posebno prijati tokom vrelih letnjih dana. Ovde se nalazi i veštačko jezero Borkovac, uz koje se prostire livada koja je idealna za piknik.Borkovac je jedno od najpoznatijih odmarališta blizu Beograda, koje je posebno posećeno zahvaljujući čuvenom hotelu Borkovac koji nudi spa ugođaj i potpunu relaksaciju za sve posetioce. Ovde su Vam dostupne stručne masaže, đakuzi, bazen, parno kupatilo, finska sauna, tepidarijum, a potpuni ugođaj omogućava prelep ambijent kako hotela, tako i okoline.

Ukoliko na više dana posećujete Borkovac spa tretman je nešto što ne bi trebalo da propustite, a prijatan vikend vas očekuje bilo da odsedate u hotelu ili dan provodite u prirodi.

Uz prelepu prirodu i sadržaj koji nudi okolina Beograda izletišta na ovim mestima postaju sve popularnija opcija za produženi vikend među svim generacijama.

Nautičko selo Boljevci - raj za ribolovce

Na 35 kilometara uzvodno (Savom) od glavnog grada, a 29 kilometara kopnenim putem, nalazi se mesto koje predstavlja omiljenu lokaciju ribolovaca za pecanje u okolini Beograda. U pitanju je Nautičko selo Biser, prvo selo ovog tipa u Srbiji.

Ovo nautičko selo, koje takođe zovu i ,,Biser na Savi”, predstavlja idealno mesto za rekreaciju i ribolov. Ovde se takođe možete i dobro odmoriti u jednoj od kućica na reci u čijem sklopu se pored smeštaja nalaze i restorani domaće kuhinje.

Kompleks od 16 kućica na vodi sa marinom će sigurno oduševiti sve ribolovce. Nautičko selo Biser gostima svojih restorana nudi veliki izbor rečne ribe, što je dobra vest za sve gurmane. Ovo je takođe idealno mesto za piknik u prirodi, pa ne čudi što je Nautičko selo Boljevci jedno od najlepših odmarališta u okolini Beograda.
Pogledaj vesti o: Ada

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.