SMANJENA KAZNA Dušanu Jovanoviću za nesreću na Adi Huji sedam godina zatvora

Izvor: Blic, 20.Dec.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMANJENA KAZNA Dušanu Jovanoviću za nesreću na Adi Huji sedam godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu zatvora Duššanu Jovanoviću i pravosnažno ga osudio na sedam godina zatvora jer je u novembru 2014. godine izazvao saobraćajnu nesreću na Adi Huji u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja.

Tom odlukom Jovanoviću je smanjena kazna od osam godina zatvora na koju ga je osudio Viši sud u Beogradu i istovremeno mu je potvrđena mera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dve godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
U toj nesreći, koja se dogodila 22. novembra prošle godine, poginuli su Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20), a povređeni su Milica Jokić (18) i sin Olje Bećković - Luka Viššnjić (18), dok je Jovanović ostao nepovređen.

Jovanovć je vozeći brzinom većom od 110 kilometara na sat ka jednom restoranu na Adi Huji , u ranim jutarnjim časovima sleteo sa ššetališta i sleteo pravo u Dunav.

Nastradali Janković je bio u prtljažniku automobila, pošto za njega napred nije bilo mesta.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, navodi se da prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio utvrđene olakššavajuće okolnosti na strani okrivljenog, pored ostalih i da je u vreme nesreće Jovanović bio mlađi punoletnik.

Apelacion sud podseća da je u pitanju krvično delo „situacionog karaktera“, kao i da su „učesnici ove nesreće bili izuzetno dobri drugovi i da su i sami prihvatili vožnju od jednog do drugog ugostiteljskog objekta sa okrivljenim, sa nedvosmislenim saznanjem u kom se stanju nalazi“.

Takođe su mu sugerisali način na koji će da se prevezu zbog većeg broja putnika nego što može da stane u vozilo i nisu se pridružžili krivičnom gonjenju Jovanovića.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Jovanoviću smanjena kazna na sedam godina

Izvor: Akter, 20.Dec.2015

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu zatvora Dušanu Jovanoviću i pravosnažno ga osudio na sedam godina zatvora jer je u novembru 2014. godine izazvao nesreću na Adi Huji u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja..Tom odlukom Jovanoviću je smanjena kazna od osam godina zatvora...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.