SIPALA JE OVO U ODVOD LAVABOA! Popravila je višemesečni kvar, od tada joj MAJSTOR uopšte NIJE POTREBAN!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jan.2021, 11:46

SIPALA JE OVO U ODVOD LAVABOA! Popravila je višemesečni kvar, od tada joj MAJSTOR uopšte NIJE POTREBAN!

Možeš to i sam ada uradiš!

Pre nego što se ovako nešto dogodi, budite nežni prema svojim instalacijama. Šta to znači?

Vodite računa da dlake u kupatilu ili ostaci hrane ne završe u odvodu. Jednom u toku dve nedelje, naspite u otvor sredstvo koje koristite za čišćenje wc šolje, a onda pustite da neko vreme teče vrela voda, ovo će dobro otpušiti cevi i one će baš kao i sudopera i radne površine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje redovno čisite, takođe biti čista.

A post shared by CASA + CASA (@casamaiscasa)

Dakle, važno je da povedete računa o ovome kako ne bi došlo do problema. Čim se okupate, operete kosu, sve ostatke iz slivnika lagano pokupite maramicom i bacite.

Pored wc šolje neka vam stoji korpa za otpatke koja ima poklopac, ovde bacajte paprir, a ne u šolju. Negde su cevi uže i lako može doći do začepljenja.

Ukoliko je kvar već tu, sve što treba da uradite je da skinete crevo koje se proteže ispod lavaboa ili sudopere, izvadite iz njega sve ostatke, po mogućstvu uz pomoć velike igle za pletenje, ako je imate u kući, a zatim unutražnjost sperite pod mlazom tople vode uz dodatak sanitara.

A post shared by @alfonsabruzzese

Ukoliko ni ovo ne pomogne, pozovite vodoinstalatera.

- Ono što mi je ostalo u sećanju iz škole, to jeste domaćinstva koje smo mi tada imali je savet profesora kako da održavamo cevi. Sipaš sredstvo za čišćenje u odvod i onda pustiš vrelu vodu da teče neko vreme - savetuje domaćica koja je ovo probala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.