Izvor: RTS, 19.Maj.2022, 13:13

Potvrđeno da je iz Dunava izvučeno telo Mateja Periša

U sredu oko 9.20 u Dunavu, na Adi Huji, pronađeno telo hrvatskog državljanina Mateja Periša, čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine, utvrđeno DNK analizom, saopštio MUP.
Analiza DNK je potvrdila da je u sredu iz Dunava u Beogradu izvučeno telo Splićanina Mateja Periša. Prema preliminarnom nalazu obdukcije, smrt je nastupila nenasilnim putem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Telo Mateja Periša biće ispraćeno u petak iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split, gde će biti sahranjen, saopšteno je iz Beogradske nadbiskupije. Ispraćaj će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar. 
Telo muškarca pronašli su mornari u sredu oko 9.20, nakon što ga je primetio kapetan broda.
Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine.
"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka", navedeno je u saopštenju MUP-a.
Na pronalasku Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP se oglasio: DNK analiza potvrdila da je telo Mateja Periša, preminuo nenasilnom smrću

Izvor: B92, 19.Maj.2022

Beograd -- MUP Srbije zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu...Prema preliminarnom nalazu obdukcije, smrt je nastupila nenasilnim putem...Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.